Adres Onbekend
KRO-NCRV

gevonden: dochters van mevrouw Nanninga-Huneman

  1. Nieuwschevron right
  2. gevonden: dochters van mevrouw Nanninga-Huneman

Moeder heeft het altijd over zuster Noor gehad

We zijn aan alle kanten getipt over de dochters van mevrouw Nanninga-Huneman. Een van de dochters rijdt door Duitsland voor vakantie, maar de andere dochter vinden we in Emmen. Zij vindt het heel bijzonder dat ze iets terugkrijgt van haar overleden moeder: “Is het zuster Noortje van de Peppel die mij zoekt? Ik heb haar naam destijds in een boekje geschreven, omdat ze altijd zo goed voor mijn moeder heeft gezorgd. Ik dacht: ‘die naam moet ik onthouden.’” Carla wil Noortje graag ontmoeten en komt naar de studio: Noortje herkent haar meteen! Ze vallen elkaar in de armen. Carla gaat naar huis met alle spullen van haar ouders en ze heeft er een dierbaar iemand bij: Noortje en Carla blijven contact houden.

Het verhaal
Noortje is verpleegkundige in een verzorgingshuis in Wassenaar sinds 1996. In die jaren 90 tot 2000 maakt Noortje mevrouw Nanninga-Huneman daar mee. Het verzorgingstehuis heet het Johannahuis en staat aan de Schouwweg in Wassenaar. Mevrouw Nanninga-Huneman is dan al op leeftijd. Volgens Noortje moet ze heel oud geworden zijn. Ze stierf in het jaar 2000 in het tehuis. Noortje kan zich dat nog wel heugen: “Ik heb haar persoonlijk meegemaakt. Het was een mevrouw met heel veel humor. Een lieve dame, en haar dochters kwamen veel op bezoek. De een was meer een artistiek type, de andere was keurig opgemaakt met lippenstift op. Gek op hun moeder waren ze. In 2004 zijn we met het tehuis verhuisd naar het nieuwe complex. Jaren later kwam er een map naar boven en nu heb ik die al een tijdje in mijn bezit. Ik vond het in een stoppenkast in het zusterhuis. Ik heb nooit het hart gehad om het weg te doen.”

Noortje heeft een map met een foto van meneer en mevrouw Nanninga en documenten met betrekking tot hun huwelijk: “Ik heb zelfs de menulijst van hun huwelijk uit 1937!” Ze hoopt de spullen te kunnen geven aan de twee dochters van het echtpaar. In de hoop hen iets terug te geven van hun beide ouders.