Adres Onbekend
KRO-NCRV

Pleegkind Soeraya Wijnanda

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Pleegkind Soeraya Wijnanda

'Het gaat goed met ons'

We komen al gauw dichtbij. Er is een buurvrouw die het verhaal van Marga herkend. Iemand die nog dichterbij Eugenie en Soeraya staat heeft contact met ze opgenomen. Helaas is op dit moment contact niet mogelijk, maar ze hebben wel een boodschap voor Marga: 'Het gaat goed met ons'. Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal:

De Rotterdamse Eugenie is van Surinaamse afkomst en werkte in de thuiszorg, vermoedelijk in Zeist. Eugenie kwam in contact met André. André werkte in de boekbinderij Van Wijk in Utrecht. Ze hebben elkaar vermoedelijk leren kennen in een café of dancing. Eugenie ging bij André wonen en raakte zwanger. In november 1997 is het zover: Eugenie bevalt van haar dochter Soeraya Wijnanda. Soeraya groeit op in een flat in de wijk Vollenhove in Zeist. Door omstandigheden konden de ouders van Soeraya niet de volledige zorg op zich nemen en hierom hielp pleegmoeder Marga bij de zorg op baby Soeraya. “Dat meisje was heel veel bij ons en daar heb ik voor gezorgd. Totdat ze een jaar was. Ik heb ook alle foto’s nog; van de geboorte, van het doorknippen van de navelstreng en van haar eerste verjaardag.”

Maar aan de zorg voor Soeraya kwam een abrupt einde voor Marga: “De dag na haar verjaardag heeft Eugenie haar meegenomen. Ze zei: ik ga terug naar Rotterdam. Ik heb nooit meer wat gehoord!” Hoe het nu gaat met Soeraya en Eugenie kan Marga niet loslaten: “Ik ben zelf 73 jaar, dus ik vind het wel leuk om te weten hoe het met die twee gaat. Nu ben ik thuis een beetje aan het opruimen en kwam ik weer allemaal foto’s tegen. Ik zou het wel leuk vinden als ik contact met hen kan krijgen.”

Aanknopingspunten:

* Soeraya Wijnanda (Wijnanda is haar tweede naam)

* geboren in november 1997

* vader heette André (geboren rond 1961), moeder heette Eugenie (geboren rond 1969)

* zij woonden in een flat in de Vollenhove in Zeist

* André werkte bij boekbinderij Van Wijk in Utrecht

* Eugenie was van Surinaamse afkomst

* Eugenie werkte bij de thuiszorg, waarschijnlijk in Zeist

foto: Adres Onbekend

Marga en vriendin

Pleegkind Soeraya Wijnanda