Adres Onbekend
KRO-NCRV

Oom Johan Pieter Dekker

foto: Adres Onbekendfoto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Oom Johan Pieter Dekker

"Ik wil hem graag alsnóg een hand reiken!"

Tijdens de uitzending
We vinden in het archief van Adres Onbekend dat Han Dekker in 2007 gezocht werd door een oude liefde: Emelie Brak. Zij zijn zelfs getrouwd! We vinden twee nummers van Han en Emilie. Natuurlijk hebben wij deze gebeld... maar helaas, de nummers werken niet meer. Het oude e-mail adres werkt gelukkig wel, want Emelie staat op onze voicemail! Ze is niet meer samen met Han maar kan ons wel verder helpen en gaat zelfs langs bij hem om het hem te vertellen. Han vindt het heel bijzonder, maar kan helaas niet zelf aan de telefoon komen. Emelie komt aan de lijn voor Annemiek! Luister het fragment hieronder.

Het verhaal
We krijgen bericht van Annemiek: "In 2007 heeft een Han Dekker bij jullie in Adres Onbekend gezocht naar familie van zijn biologische vader Johan van Varik. Dat liep toen niet af hoe hij zou willen. Johan is in de week van de zoektocht namelijk overleden en dat trok de familie niet." Jaren later houdt dit verhaal Annemiek nog steeds bezig. "Deze Han Dekker was eigenlijk een verloren zoon van mijn opa Johan. Hij is dus mijn oom! Ik vind het vervelend dat hij nooit antwoorden heeft gekregen op zijn zoektocht..."

Wanneer Han Dekker hertrouwt vindt hij in een oud document de naam van zijn echte vader: Johan van Varik. "En dat is mijn opa! Hij wist wel altijd van het bestaan van een zoon, maar heeft nooit zijn best gedaan om hem te vinden. Wij hebben als familie in 2007 zekerheid gekregen door jullie programma. Het schijnt dat mijn opa voordat hij kinderen kreeg met mijn oma een vrouw zwanger heeft gemaakt. Dat is dus de moeder van Han. Later stond deze vrouw voor de deur, mijn opa heeft daar toen niks meegedaan. Snel daarna ontmoette hij mijn oma en daar kreeg hij kinderen mee, onder andere mijn moeder."

Han is dus een oom van Annemiek en zij wil hem graag alsnóg familie geven: “Han wil graag familie spreken, dat weet ik zeker. Anders start je niet zo'n zoektocht op de radio. Ik wil dat ook voor hem. Het zou fijn zijn voor mijn oom als hij een hand gereikt krijgt van zijn familie. Ik kan hem dat bieden. Het is voor hem misschien ook afschuwelijk geweest dat zijn halfbroers en -zussen geen contact met hem wilden. Ik neem mijn moeder niks kwalijk, maar ik snap het niet. Ik ben reuze benieuwd naar Han!”

Aanknopingspunten
* Han (Johan) Pieter Dekker
* achternaam ook Decker of van Dekker zijn
* geboren rond 1949
* is in 2007 ook bij Adres Onbekend geweest voor een zoektocht naar zijn biologische vader Johan van Varik
* woont mogelijk in Capelle aan den IJsel
* is opgegroeid bij meneer Dekker

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend

Han Dekker