Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: eerste liefde Jos Hoff

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: eerste liefde Jos Hoff

Hij is nog op vakantie. Hopelijk kunnen we hem snel bijpraten over Marianne.

Jos Hoff vinden we in Nieuw-Vennep. Hij heeft jarenlang gewerkt bij een wijnhandel aldaar en iedereen herkent zijn naam in de omgeving. We ontvangen een adres en sturen een buurvrouw erop af. Helaas treft deze buurvrouw niemand thuis: “Jos en zijn vrouw zijn met de caravan op vakantie. Ik zie de caravan niet meer staan dus ze moeten weg zijn.” Ze belooft ons te informeren wanneer ze weer terug zijn. Hopelijk kunnen we hem dan snel vertellen dat zijn eerste liefde Marianne op zoek is naar hem. Wat zal hij daarvan vinden?

Het verhaal
Marianne Buree (70) groeit op in de Amsterdamse Jordaan. Daar leert ze haar eerste liefde Jos Hoff kennen. In de winter schaatsen ze op de grachten en één keer per week ontmoeten ze elkaar bij tante Trees, een van de ouders. Daar luisteren ze muziek en er wordt gedanst. Jos speelt "I wanna be in America" van Trini Lopez op gitaar.

De liefde die opbloeit tussen Marianne en Jos wordt bruut verstoord door het geloof. "Door omstandigheden is het niet gelopen zoals ik toen hoopte." Wanneer Marianne trouwt met haar nieuwe liefde is Jos nog wel aanwezig op hun bruiloft. De lamp die ze al huwelijkscadeau krijgt heeft ze nog lang bewaard. Als ze verhuist naar Soest ziet ze Jos nooit meer. Hij zou voor een baan bij Gall&Gall verhuisd zijn naar Nieuw-Vennep. Marianne is erg benieuwd hoe het met Jos gaat. "Ik hoop dat hij nog leeft."