Adres Onbekend
KRO-NCRV

Vriendin Jetske Langedijk

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Vriendin Jetske Langedijk

"Twee weken geleden heb ik nog over je gedroomd!"

De Zoekbrigade vindt de namen van Jettie en haar man Pim Maurits terug in een Kroatische tekst. We komen erachter dat Jettie nog steeds in Kroatië woont en hebben meteen beet. Jettie is enthousiast en komt vanuit het Kroatische Pitve aan de lijn voor Truus: "Twee weken geleden heb ik nog over je gedroomd!" Het hele verhaal hoor je in het fragment hieronder.

Het verhaal

Truus groeit op in Indonesië en komt tijdens haar basisschoolperiode in Gendt wonen, maar gaat in Arnhem naar school. Daar raakt ze bevriend met Jetske Langedijk. Omdat het te ver is om tussen de middag naar huis te gaan, moest Truus altijd overblijven op school. Jettie stelt voor om aan haar moeder te vragen of Truus niet bij hen kan eten tussen de middag. Dat mag en vanaf die tijd komt Truus elke dag bij Jettie thuis. Dat blijkt een voorbode voor een lange vriendschap.

Na de middelbare school hebben Truus en Jettie minder contact. Ze krijgen een relatie, trouwen en Truus krijgt een kind. Jettie gaat in Amsterdam wonen, terwijl Truus in de buurt van Arnhem blijft. Maar als ze elkaar zien, is het altijd als vanouds gezellig. Jettie heeft het er vaak over om misschien te verhuizen naar Kroatië en in 1999 gaat ze ervoor. Samen met haar man Pim Maurits is ze van plan om binnenkort naar het eiland Jelsa te emigreren. Jettie stelt voor aan Truus om het adres van haar nieuwe woning achter te laten bij een collega op haar werk in het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem.

Als Truus uiteindelijk naar het Rijnstate ziekenhuis gaat voor het adres, blijkt dat de collega die het adres moet hebben inmiddels met pensioen is. Niemand in het ziekenhuis kan Truus verder helpen en ze heeft nu dus geen enkele manier meer om in contact te komen met Jettie. Daar staat ze dan nog niet zo bij stil, maar met de jaren ervaart ze het steeds meer als een gemis. “Ik wil weten of ze nog leeft en hoe het met haar gaat.”

Aanknopingspunten:
* Jettie Langedijk (roepnaam Jettie)
* geboren in oktober 1948
* woonde met haar ouders op de Stadhouderlaan in Arnhem
* na de middelbare school heeft ze een tijdje in Amsterdam gewoond
* later is Jetske weer terugverhuisd naar de omgeving van Arnhem
* ze heeft tot 1999 in het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem gewerkt als directiesecretaresse
* ze woonde toen op de Jonkheer Nedermeijer van Rosenthalweg in Oosterbeek
* ze is in 1999 verhuisd naar Kroatië, naar Jelsa, samen met haar man Pim Maurits
* hij deed dingen in de homeopathie en ging naar Tai Chi in Amsterdam

Truus zoekt vriendin Jetske Langedijk