Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nabestaanden van Henk en Ronnie Stikkelorum

  1. Nieuwschevron right
  2. Nabestaanden van Henk en Ronnie Stikkelorum

"Ik moet Sylvia teleurstellen, want Ronnie was níét haar halfbroer..."

Via een nichtje komen we uit bij Marina. Zij is jarenlang getrouwd geweest met Ronnie Stikkelorum en was dus de schoondochter van Sylvia's vader Henk Stikkelorum. Marina weet veel te vertellen over de mannen, maar het belangrijkste is misschien wel dat Ronnie níét Sylvia's halfbroer was: "Ik moet haar teleurstellen, want dat zat heel anders in elkaar..." Hoe dan? Dat hoor je in onderstaande fragmenten.

Het verhaal
Sylvia heeft niet bepaald een makkelijke jeugd achter de rug. Haar vader, Henk Stikkelorum, is altijd door de familie weggehouden nadat haar ouders gescheiden zijn: “Er werd vaak prikkend naar mij gewezen dat ik het meest op mijn vader leek.” Sylvia gaat op onderzoek uit en ontdekt zo’n tien jaar geleden dat haar vader met de Indische Greetje Janssen is getrouwd in 1968 en met haar een zoon heeft gekregen: Ronnie Stikkelorum. Wij zochten verder en vonden uit dat Henk, Greetje en Ronnie alle drie niet meer in leven zijn. Sylvia vraagt zich nu af: 'Wie kende mijn vader, en weet meer te vertellen?' Ook naar bekenden van Greetje en Ronnie zijn we op zoek.

Als Sylvia tien jaar is, gaan haar ouders Rita Goessens en Henk Stikkelorum, voor de tweede keer én voorgoed uit elkaar: “Ze hadden een haat/liefde verhouding denk ik.” De scheiding zorgt voor een hoop chaos binnen het gezin: “Mijn ouders runden allebei een groente- en fruitzaak, hierdoor moesten wij alles zelf doen. Ze hadden het stervensdruk en weinig tijd voor ons.”

Sylvia en haar broers en zussen komen uiteindelijk terecht bij de kinderbescherming, en vervolgens in een hoop tehuizen en pleeggezinnen: “Mijn moeder kon het waarschijnlijk niet meer aan, want ze liep weg.” Dat duurt zo’n vijf jaar, uiteindelijk pakken ze de draad weer op en gaan ze door met het leven. Maar Sylvia kampt nog steeds met veel vragen.

Aanknopingspunten:
* weduwe Margrita Madelena Janssen (geboren in 1947 te Semarang)
* haar roepnaam is Greetje Janssen
* we zoeken daarbij ook informatie over haar zoon Ronnie Hendrikus Wilhelmus Stikkelorum (geboren in 1966 in Nijmegen)
* Ronnie Hendrikus Wilhelmus is ook de zoon van Sylvia’s (overleden) vader Johannes Hendrikus (Henk) Stikkelorum (geboren in 1924 in Amsterdam)
* hij zou zijn overleden in 1990 in Nijmegen, op 66-jarige leeftijd
* vader Henk had een groente- en fruitzaak aan de Weteringeschans in Amsterdam
* later had hij ook groente- en fruitzaken in Nijmegen en Den Bosch
* Greetje Janssen werkte bij hem in de groente- en fruitzaak aan de Weteringeschans
* Henk (her)trouwde met haar in 1968
* hij erkende de geboren zoon Ronnie uit 1966 in 1968
* verhuisde met hen naar Nijmegen

Sylvia Stikkelorum zoekt mensen die vader Henk kenden Deel 1

Sylvia Stikkelorum zoekt mensen die vader Henk kenden Deel 2

Sylvia Stikkelorum zoekt mensen die vader Henk kenden Deel 3