Adres Onbekend
KRO-NCRV

Dochter van Chris Derksen

  1. Nieuwschevron right
  2. Dochter van Chris Derksen

"Het is écht een beeld van mijn vader!"

We vinden een van de dochters van Chris! Samen met haar zoon komt ze de studio binnen en krijgt ze het beeld overhandigt van Annie: "Ja, dit is écht een beeld van mijn vader!" Luister onderstaand fragment terug voor de overhandiging!

Het verhaal
Bij Annie op de logeerkamer staat een houten crucifix, een uit hout gesneden Christusbeeld, gemaakt door beeldend kunstenaar Chris Derksen: “Jaren geleden heeft Chris het crucifix geschonken aan mijn broer met de voorwaarde dat het altijd in de familie moest blijven.” Annie's broer was priester en later is het beeld bij haar zus in een klooster terecht gekomen.

Maar nu vraagt Annie zich af of het niet weer terug moet naar de familie van Chris Derksen: “Het is nu in mijn bezit en mijn eigen kinderen hebben hier geen belangstelling voor. Ik zou het dan ook graag terug willen geven aan zijn kinderen of kleinkinderen. Ik hoop een van hen te kunnen vinden, zodat het beeld weer een mooi plaatsje krijgt waar het recht op heeft!”

Chris Derksen is in 1983 overleden in Geldrop en was getrouwd met Maria Happ. Samen hadden ze drie kinderen: Marianne, Monica en Hans. Wie kent deze familie, zodat we het beeld terug kunnen geven? 0800-3030300 of zoeken@adresonbekend.nl

Aanknopingspunten:
* (klein)kinderen van Chris Derksen
* Chris is overleden in februari 1983 in Geldrop
* was getrouwd met Maria Happ
* samen hadden ze drie kinderen: Marianne, Monica en Hans

Annie Wijnhoud wil van haar crucifix af

De Crucifix keert terug in de verheugde familie Derksen