Adres Onbekend
KRO-NCRV

informatie over vader Leo Looijer

  1. Nieuwschevron right
  2. informatie over vader Leo Looijer

Leo's ex-vrouw Elly en goede vriend Ruud vertellen over zijn leven.

Tijdens de uitzending horen we via het CBG dat Roberts vader, Leo Looijer, inderdaad in 2016 overleden is... Zijn laatste woonplaats was Velsen en hij is in Spanje overleden. Waar hij begraven ligt weten we nog niet. Heeft u meer informatie over vader Leo Looijer? Dan blijven onze lijnen open! Bel 0800 3030300 of mail naar zoeken@adresonbekend.nl.

Na de uitzending van afgelopen zondag vinden we een nieuw spoor! In de uitzending van zondag 6 december 2020 komen Leo's ex-vrouw Elly Jongejans en goede vriend Ruud de Jong aan de lijn voor Robert om over het leven van zijn vader te vertellen. Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Robert wordt geboren in Australië. Zijn vader, Leo Looijer, laat het gezin in de steek als Robert drie jaar oud is: “Mijn moeder raakte zwanger van een aboriginal die bij een motorbende zat. Mijn vader is toen teruggegaan naar Nederland. Mijn moeder is jaren later ook teruggegaan, met weer een andere man. Ik was een jaar of tien toen ik in Nederland kwam wonen. Maar op mijn twaalfde heeft mijn moeder mij het huis uitgezet. Mijn moeder was geen fijne vrouw. Dat was een moeilijke tijd voor me.”

Robert woont een jaar lang in een roeiboot met een zeiltje eroverheen. Hij besluit dan om zijn vader te gaan zoeken: “Ik heb hem toen ook gevonden! We bleken hemelsbreed een kilometer bij elkaar vandaan te zijn. We zijn een tijd met elkaar opgetrokken en hadden goed contact. Later ben ik verhuisd naar Rabat, in Marokko, omdat ik getrouwd was met een Marokkaanse vrouw. In 2000 keerde ik terug naar Nederland. Maar toen ik mijn vader weer wilde opzoeken aan de Leeuwarderweg in Amsterdam-Noord, bleek hij verdwenen te zijn...”

Ellie Jongejans, de tweede vrouw van Leo, weet wellicht meer over hem. Zij woont nu waarschijnlijk in Purmerend. Leo is later in zijn leven vermoedelijk met zijn derde vrouw in Almere gaan wonen, uit angst voor Roberts moeder en zus: “Zij belaagden mijn vader en hij begon ieder contact met hen te mijden. Ze wilden alimentatie. Ik heb mijn vader nooit zo behandeld, maar helaas meed hij mij ook. Dat vrat aan me... Ik ben hem gaan zoeken en ik hoorde dat mijn vader in 2016 overleden zou zijn. Hij woonde toen in Velsen. Later hoorde ik ook over een mogelijke dochter uit zijn laatste relatie: ene Bianca Looijer uit Almere. Zij zou dan mogelijk mijn halfzus zijn... Mijn vader heeft alles geheimgehouden en ik heb hem nooit over zijn verleden durven aan te spreken. Ik zou heel graag meer over mijn vader willen weten. Over zijn leven, maar ook waar hij eventueel begraven ligt. Ik moet dit af kunnen sluiten..."

Aanknopingspunten:
* informatie over Leo (voluit: Leendert) Looijer of Looyer, Bianca Looijer en Ellie Jongejans
* Leo is geboren in 1939 te Amstelveen
* waarschijnlijk is hij overleden in 2016
* hij was getrouwd met Johanna Maria Dorregeest (1939 – 2012)
* later was hij getrouwd met Ellie Jongejans
* zij is nu getrouwd met Ruud de Jonge en woonachtig in Purmerend
* Leo werkte als elektricien, o.a. voor het bedrijf dat in heel Amsterdam stoplichten plaatst en inregelt
* zijn laatst bekende woonplaats was Velsen
* daarvoor woonde hij aan de Leeuwarderweg, Ijdoornlaan en Camperstraat in Amsterdam
* met zijn derde vrouw kreeg Leo tenminste één dochter
* mogelijk heet zij Bianca Looijer en is ze geboren in 1994
* als dat haar is, woont ze nu waarschijnlijk in Almere

Robert zoekt informatie over zijn vader Leo Looijer - deel 1

Robert zoekt informatie over zijn vader Leo Looijer - deel 2

Robert zoekt informatie over zijn vader Leo Looijer - deel 3