Adres Onbekend
KRO-NCRV

gevonden: familie van overleden man

  1. Nieuwschevron right
  2. gevonden: familie van overleden man

Binnenkort vieren ze gezamenlijk Heidi’s verjaardag

We worden getipt dat er familie van Heidi in Nederhorst en Berg zou wonen. We zetten de buurt in en daar wordt gretig meegezocht naar de familie Hess. Frans Hess en zijn vrouw reageren daarna al snel, zij kunnen zich Heidi nog goed herinneren. Heidi is Frans’ tante en is dolblij te horen dat er familie is gevonden: “Ja, Frans! Die ken ik nog!” Ze nodigt Frans en zijn vrouw meteen uit voor haar verjaardag binnenkort. Heidi voelt zich een rijk mens, nu ze familie van haar overleden man teruggevonden heeft.

Het verhaal
Heidi (80) groeit op in Indonesië waar zij verliefd wordt op Olaf. Als kind brengt ze veel tijd met hem een zijn zussen door. Wanneer Heidi 18 is, gaat ze met haar ouders mee naar Nederland. Voor Olaf geldt hetzelfde. De twee trouwen en Heidi bouwt een hechtere band op met zijn zussen.

Een paar jaar na het overlijden van Olaf vertrekt Heidi naar Kroatië om daar met Nederlandse gedetineerden in de gevangenis te werken. Twintig jaar later zit die taak erop en Heidi keert terug naar Nederland. Eenmaal terug kan ze de zussen van Olaf niet meer vinden...­­

Heidi wil heel graag weten hoe het met haar drie schoonzussen gaat en of ze überhaupt nog leven. Daarbij is kleinzoon Micky (17) net zo nieuwsgierig en tevens de allergrootste fan van zijn opa die hij nooit heeft gekend. Hij verzamelt alles wat met Olaf te maken heeft: van oude boekjes tot Olaf’s zakmes. Micky wil alles weten over zijn opa en dus ook alle mensen die over hem kunnen vertellen.