Adres Onbekend
KRO-NCRV

gevonden: vriendin Simone Vlaar

  1. Nieuwschevron right
  2. gevonden: vriendin Simone Vlaar

Ze gaan elkaar binnenkort voor het eerst ontmoeten!

Alle sporen naar Simone gaan richting Oostzaan. Ze meldt zichzelf en is blijverrast: “Wat vind ik dit leuk! Ik heb de afgelopen week zelf ook nog gedacht aan Froukje!” Froukje is dolblij om te horen dat Simone is gevonden en dat ze zelfs aan de telefoon hangt: “Dat meen je niet? Wat leuk om jouw stem weer te horen!” Froukje en Simone hebben veel gemeen met elkaar. De gesprekken die ze daar meer dan twintig jaar lang over voerden hebben ze allebei gemist. Of er sprake is van vriendschap? Volgens Froukje en Simone was die vriendschap er al die tijd al, ook al hebben ze elkaar nog nooit ontmoet in het echte leven. Deze vriendschap gaat nu niet meer bij een telefoontje blijven. Binnenkort ontmoeten ze elkaar voor het eerst… Zal dat een nieuwe dimensie geven aan hun vriendschap?

Het verhaal
Froukje werkt al 29 jaar voor dezelfde verzekeringsmaatschappij in Zutphen. Voor haar werk moet ze al jarenlang een grote schare aan klanten opbellen. Met sommige van die klanten heeft Froukje ook persoonlijk contact: “Met Simone Vlaar uit Amsterdam kreeg ik in de loop der jaren steeds meer gesprekken over ons privéleven. We kregen het over onze moeders bijvoorbeeld, die we allebei tot aan hun dood hebben verzorgd. Toen die zorg ineens wegviel, viel er ook een gat in ons leven. Daar kon ik met Simone heel goed over praten.”

Deze persoonlijke gesprekken mist Froukje momenteel behoorlijk, want inmiddels is het alweer twee jaar geleden dat ze Simone voor het laatst sprak: “Ze werd weggesaneerd en toen verdween ze plotseling uit mijn wekelijkse bestaan. Ik stuurde haar nog een e-mail met de woorden: ‘Veel succes in de toekomst’, maar daar heb ik nooit meer antwoord op gekregen.”

Simone heeft het desbetreffende mailtje waarschijnlijk nooit meer gezien, want haar account op haar werk werd natuurlijk al snel afgesloten. Froukje zou zo graag weten wat Simone is gaan doen en of het haar goed is gegaan na haar vertrek bij de firma. “We spraken elkaar meestal zo eens in de twee weken. En dat waren ook flinke gesprekken. We waren toch zo een halfuur aan het bellen.”

Nu hoopt Froukje haar vriendin – die ze al die jaren lang aan de telefoon had – toch eens te ontmoeten: “Wie is nou het gezicht achter die vriendelijke stem en wie is die vrouw met wie ik alles kon delen?”