Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: Nog meer herinneringen aan moeder Reina

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: Nog meer herinneringen aan moeder Reina

De verhalen over haar stromen binnen…

Na de uitzending van vorige week komen er nog meer reacties binnen van bekenden van moeder Reina. Reina’s kapster uit Amsterdam meldt zich zelfs! Ook spreken we een buurman, die als kleine jongen bij haar in de buurt woonde. Hij is wel eens bij Reina thuis geweest en komt persoonlijk over Reina vertellen bij ons in de studio! Lydia schiet vol: “Dit had ik niet verwacht!” Na de uitzending weet de buurman een goed beeld te geven van Reina. Daar kunnen we later nog meer concreet beeld aan toevoegen, want een andere buurvrouw van vroeger meldt zich ook en die heeft zelfs foto’s van Reina van vroeger! “Jeetje, dit heb ik nog nooit gezien. Dit zijn dan mijn opa en oma, die zie ik voor het eerst!” Lydia kan met heel veel meer naar huis dan waarmee ze kwam. Ze hoopt op nog meer reacties, maar voor nu is het goed: “Ik weet nu in een week zoveel meer over mijn moeder dan in mijn hele leven het geval is geweest.”

Het verhaal

Lydia krijgt tijdens de uitzending een hoop nieuwe informatie te horen over haar moeder Reina. De meeste reacties komen van mensen die haar kennen uit Amsterdam onder haar bijnaam Virginia. Er reageert iemand die vertelt dat Lydia veel in de buurt van de Nieuwmarkt verbleef in de jaren 60. Ze kwam daar veel in cafés en hing daar rond met Amerikaanse soldaten indertijd. Er wordt zelfs gesuggereerd dat Lydia’s biologische vader een Amerikaan moet zijn geweest. Ook blijkt Reina naast Lydia nóg meer kinderen te hebben gekregen. Dat nieuws grijpt Lydia aan: "Dat meen je niet! Dit is echt een schok voor me!" Gelukkig krijgen we via een tipgever ook een CD-rom met beelden van Reina uit die tijd. Daar is Lydia heel blij mee: “Ik wil alles over mijn moeder weten, ook als het minder positief is. Alles is meegenomen. Dankjulliewel.” Daarna melden er zich gelukkig nog meer oud-bekenden van Reina. Wordt vervolgd…

Het verhaal

Wij zoeken herinneringen aan en verhalen over Lydia's biologische moeder Reina Hinlopen. Lydia heeft haar moeder nooit gekend. Lydia is na haar geboorte meteen geadopteerd. Haar moeder Reina leeft inmiddels niet meer. Reina is geboren (1942) in Den Haag en overleden (1977) in Arnhem. Ze woonde op verschillende adressen in Den Haag, Amsterdam, Apeldoorn en Arnhem. Ze kreeg in Amsterdam de bijnaam Virginia en droeg een zegelring met het wapen van Hinlopen.

Lydia ia al lange tijd op zoek naar meer informatie over haar overleden moeder. Ze is een tijdje geleden in contact gekomen met familieleden, maar deze konden haar helaas niet verder helpen: “Ik heb een goede jeugd gehad, maar heb me wel altijd verschrikkelijk alleen gevoeld. Hoe ouder ik werd, hoe nieuwsgieriger ik werd naar mijn roots.” Volgens een tante lijken moeder Reina en dochter Lydia erg op elkaar. Veel meer informatie krijgt ze niet boven tafel. Ze heeft het gevoel dat er iets voor haar verzwegen wordt en is daarom op zoek naar andere mensen die haar moeder Reina gekend hebben: “Ik wil gewoon met iemand spreken die haar gekend heeft, die me kan zeggen hoe ze was. Al is het nog zoiets kleins. Ieder sprankeltje dat mij dichter bij mijn moeder brengt is welkom.”