Adres Onbekend
KRO-NCRV

liefde Alie Westerhof

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. liefde Alie Westerhof

Alie is overvallen en vraagt om bedenktijd...

Heel Drenthe veert op bij het horen van de naam Westerhof. Alie's broer René en zijn vrouw worden platgebeld door buren, vrienden en kennissen. Maar Alie zelf weet nog van niks als we haar bellen! Ze is overvallen door de zoektocht en vraagt om bedenktijd… Beluister de uitzending van 12 december 2021 voor het hele verhaal.

Het verhaal
Al zolang Monique zich kan herinneren, heeft haar vader Lambert het over zijn jeugdliefde Alie Westerhof. “Alie is echt een begrip binnen ons gezin. Als de plaats Dwingeloo of de provincie Drenthe valt, dan komt Alie altijd even aan de orde.” De twee ontmoeten elkaar in een dorp in Drenthe. “Mijn vader en zijn goede vriend Hubert gingen op fietsvakantie. Alie’s vader bood de twee een slaapplek aan.”

Alie is voor Lambert erg speciaal, hij vertelt er zelf over. “Ik was snel verliefd vroeger, maar dat wisselde nogal. Behalve bij Alie, dat voelde meteen heel speciaal. Het was niet mijn grootste liefde, daar ken ik er maar één van en daar ben ik mee getrouwd!” Toch is Lambert na de fietstocht nog een aantal keer teruggegaan naar Alie. “Ze was blij me te zien en ze zag er nog net zo goed uit als de eerste keer dat ik haar zag! Ik ben gewoon heel benieuwd hoe het met haar is en hoe zij het heeft beleefd destijds.”

Aanknopingspunten:
* Ali(e) Westerhof
* geboren in september 1946
* haar vader was kok in het internaat/pensionaat in Dwingeloo
* die woonde vlakbij het pensionaat
* Alie had een broer: René Westerhof
* Alie is Miss Westhoek geweest eind jaren 50 / begin jaren 60
* laatst bekende woonplaats: Geeuwenbrug

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend
Lambert, Monique en Gerry in studio | Alie's vader Willem Westerhof | Alie vroeger