Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet opgelost: info over vader Cor Krijger

foto: Redactie PZC
  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost: info over vader Cor Krijger

Mogelijk heeft Loes nog een halfbroer Rinus!

We vinden in de archieven een C. Krijger terug, die kok was en aan de Wielingenlaan in Vlissingen woonde in 1957. Ook belt Sjaak Jobse op, een oud-medewerker van Brittannia die ook in het krantenartikel van PCZ genoemd werd: "Ik ben daar pas in de jaren 70 komen werken, maar toen gingen er nog steeds verhalen rond over Cor Krijger hoor! Ik heb hem alleen nooit persoonlijk gekend..." Op de valreep belt er ook nog een tipgeefster: "Ik denk dat Cor Krijger een zoon Rinus heeft gekregen. Dat zou dan jouw halfbroer zijn, Loes!" Het spoor voor Rinus Krijger gaat naar Souburg, vlakbij Vlissingen. Wie kent hem? Bel 0800 3030300 of mail naar zoeken@adresonbekend.nl! Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Loes is nog net geen vijftig jaar oud wanneer haar leven op zijn kop wordt gezet: “Mijn moeder Miep overleed veertien jaar geleden, net daarvoor zat ik met mijn zus bij haar thuis. En toen zei mijn zus iets heel geks. Ze zei tegen mijn moeder: ‘Moet je niet eens de waarheid tegen Loes zeggen?’. Toen pas kwam het verhaal eruit. Ik was wel haar dochter, maar mijn vader was niet mijn echte vader. Ik voelde me ontzettend besodemieterd... Mijn zussen wisten er allemaal van en die hebben nooit iets gezegd. Blijkbaar is mijn vader al die tijd mijn stiefvader geweest en hij wist dat ook!”

Haar stiefvader is Joop: “Hij wilde mij erkennen als zijn dochter, maar alleen als mijn moeder hier nooit over zou beginnen. Het verhaal gaat namelijk dat mijn moeder een minnaar had: Cor Krijger. Joop had op datzelfde moment ook een relatie. Mijn vader Cor wilde niets met mij te maken hebben. Mijn zus heeft nog een klusjesman van Cor gevonden en zo is zij erachter gekomen dat Cor een Belg was en dat hij gewerkt heeft bij Hotel Brittannia in Vlissingen. Ik wil heel graag foto's van hem en vooral informatie over hem. Wat voor man was het? Herken ik dingen bij hem? Hopelijk reageren er mensen die me meer kunnen vertellen over mijn vader...”

Loes vindt in haar zoektocht onder andere een artikel van de PCZ uit 2008 met een mogelijke foto van Cor en er worden verschillende collega's genoemd: Ronnie, Jan de Lange, Sjaak Jobse en Rinus Verbeek. Het hele artikel lees je hier: https://www.pzc.nl/overig/wat-...

Aanknopingspunten:
* biologische vader Cor Krijger
* werkte in 1956 en 1957 als kok in Grand Hotel Brittannia
* Grand Hotel Brittania zat aan de Boulevard Evertsen in Vlissingen
* collega Jan Meulmeester was hulpkok in die tijd
* Cor kwam uit België en had twee kinderen
* hij is op 90-jarige leeftijd overleden
* hij kwam regelmatig in café-restaurant Unitas
* Unitas zat op de hoek van de Boulevart Evertsen en de Coosje Buskenstraat in Vlissingen
* andere koks bij Hotel Brittannia waren: Ronnie, Jan de Lange, Sjaak Jobse en Rinus Verbeek

button arrow
button arrow
foto: Redactie PZC
Vermoedelijk Cor Krijger en zijn drie collega's

Loes zoekt informatie over vader Cor Krijger - deel 1

Loes zoekt informatie over vader Cor Krijger - deel 2

Loes zoekt informatie over vader Cor Krijger - deel 3

Loes zoekt informatie over vader Cor Krijger - deel 4