Adres Onbekend
KRO-NCRV

mijn Italiaanse vader

foto: Brigitte
  1. Nieuwschevron right
  2. mijn Italiaanse vader

Een DNA-test moet meer duidelijkheid geven.

We vonden zoons uit de familie Strik, bij wie de gezochte Italiaanse man inwoonde in de jaren 60. Deze zoons kunnen helaas niet veel meer vertellen, behalve dat er inderdaad een Italiaanse man woonde met de naam Angelo Crapanzano. In de uitzending van 2 mei 2021 hebben we nieuws voor Brigitte. Inmiddels hebben we uitgebreid contact gehad met de familie Crapanzano en ze staan open voor contact met Brigitte en willen haar graag meehelpen zoeken naar antwoorden. Angelo Crapanzano kan zich Toos Reinhard helaas niet herinneren, maar staat wel open voor een DNA-test om het een en ander uit te sluiten. Brigitte weet niet wat ze hoort: "Ik zit hier helemaal te trillen! Het houdt me al zo lang bezig!" Angelo Crapanzano is dan wellicht niet de vader van Brigitte, hopelijk kan hij wel meer vertellen over die tijd en weet hij Brigitte verder te helpen in de zoektocht naar haar Italiaanse vader.

Tijdens de uitzending
We worden platgebeld over Italiaanse mannen die in de jaren 60 bij Vredestein in Den Haag hebben gewerkt. Maar de belangrijkste ontwikkeling is dat we een mogelijke naam hebben van de man die wij zoeken: Angelo Capeccano! Ook woonde er bij de familie Strik een Italiaanse David en Fransesco. Op de foto's hieronder nog meer namen van Italiaanse werknemers uit die tijd, mogelijk weten zij meer? Bel dan 0800 3030300 of mail naar zoeken@adresonbekend.nl.

Het verhaal
Brigitte groeit nietsvermoedend op als dochter van Toos Reinhard en Jan van Veen. Maar alles verandert wanneer ze gaat trouwen: “In 1984 vroeg ik voor mijn trouwen mijn geboorteakte op. Ik kon niet geloven wat daarop stond! Ene Stikkelorum stond op de akte! Louis Stikkelorum blijkt mijn vader te zijn... Ik heb aan mijn moeder gevraagd hoe dat zat, maar ze vertelde me de waarheid niet. Gelukkig vertelde Jan wel wat er werkelijk aan de hand was. Hij zei dat ik zijn dochter niet was.”.

Om er zeker van te zijn dat Louis Stikkelorum wél haar vader is, doet Brigitte een DNA-test: “Wat blijkt... Ik ben óók geen Stikkelorum! Ik heb in 2015 die test gedaan, dus dat is nog heel recent.”. Maar de grote vraag blijft: wie is dan wel haar vader? Brigitte heeft wel een idee: “Toen het resultaat van de DNA-test kwam, wist de jongste zus van mijn moeder wat er aan de hand was. Ze vertelde me dat ik van een Italiaan ben! Mijn moeder woonde in de Terwestenstraat in Den Haag en daar tegenover woonde de familie Strik. Zij hadden kostgangers in huis, waaronder deze Italiaanse gastarbeider.”. Moeder Toos en haar zusjes komen regelmatig bij de familie Strik om televisie te kijken: “Dat mocht voor 10 cent. En daar kwam ze de Italiaan tegen. Hij werkte bij Vredestein Banden in Den Haag en waarschijnlijk ook bij de PTT.”.

Waarom Brigitte hem zoekt is duidelijk: “Ik wil weten wie ik ben en waar ik vandaan kom. Ik heb een zoon en inmiddels ook kleinkinderen. Daarom wil ik meer antwoorden over mijn achtergrond. Zou hij teruggegaan zijn naar Italië? Of woont hij nog hier in Nederland?”.

Aanknopingspunten:
* haar Italiaanse biologische vader (naam onbekend)
* waarschijnlijk geboren rond 1940
* in de jaren 60 woonde hij bij de familie Strik in de Terwestenstraat in Den Haag als kostganger
* hij was gastarbeider en werkte bij ‘Vredestein Banden’ in Den Haag aan de Loosduinseweg
* waarschijnlijk binnen de productieafdeling in de periode tussen 1960 en 1965
* waarschijnlijk werkte hij ook bij de PTT in de jaren 60
* hij had een korte relatie in 1964 met Catherina Johanna Reinhard, beter bekend als Toos Reinhard
* hij heeft Toos ook opgezocht in de Raamstraat in Den Haag, daar woonde ze toen met haar dochter Brigitte

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend
Italiaanse werknemers Vredestein | Brigitte als kind