Adres Onbekend
KRO-NCRV

beste vriend Herman den Zinger

  1. Nieuwschevron right
  2. beste vriend Herman den Zinger

De mannen pakken hun vriendschap direct weer op waar ze gebleven waren!

Wanneer de mannen elkaar weer zien is het alsof de vrienden elkaar nooit uit het oog verloren zijn. Deze gezellige ontmoeting is terug te horen in onderstaande fragmenten!

Het verhaal
“Roekeloos, maar leuk en lief. Hij was geweldig!” Dit is hoe Walter zijn beste vriend van vroeger omschrijft. Als Walter een jaar of veertien is ontmoet hij Herman den Zinger en direct zijn de jongens onafscheidelijk. Samen krantenwijken lopen, werken bij de Dagmarkt en op de brommer van Amsterdam naar Londen wanneer ze zestien zijn. Ze zijn ook samen blijven zitten: “We moesten allebei nog een jaar naar de mavo, maar onder strikte voorwaarden dat we uit elkaar werden gehouden. Dat wisten we te omzeilen en we zaten toch weer bij elkaar. We waren altijd met van alles bezig, behalve met school.”

Wanneer Walter terugkomt uit verplichte militaire dienst weet hij niet wat hij met zijn leven wil doen: "Toen stelde Herman voor dat ik ook Verpleegkunde kon gaan doen, net als hij. Door hem ben ik daar dus terechtgekomen.” Na de studie verliezen de twee mannen elkaar uit het oog. Herman blijft dan nog een tijdje werken op de intensive care van ziekenhuis OLVG Oost in Amsterdam. Later verhuist hij naar Lelystad en Walter doet daar nog een briefje in de bus, maar krijgt nooit antwoord… Walter weet wel zeker dat dit het goede huis is door alle motoronderdelen en surfboards die hij er ziet staan: "Dat kan niet missen!"

Nu vraagt hij zich af hoe het met zijn beste vriend Herman is: “We hadden een soort basisvertrouwen, zoals je dat hebt met sommige mensen. Als ik hem een maand niet zag, was het weer gewoon goed en een warm gevoel. Nu heb ik weer dat gevoel van 'waar ben je in hemelsnaam gebleven jongen?'.”

Aanknopingspunten:
* Herman den Zinger
* geboren in 1960
* heeft de mavo doorlopen in Amsterdam
* heeft een broer Rob den Zinger
* zijn moeder heette Ans en zijn vader Herman
* vader Herman was ambulancechauffeur bij de VZA
* broer Rob had een boot, de Frution, en zat bij de marine
* in 1980 is Herman gestart met de opleiding Verpleegkunde
* heeft lang gewerkt op de intensive care van ziekenhuis OLVG Oost in Amsterdam
* woonde op de Carillionstraat in Amsterdam toen hij op de mavo zat
* is daarna verhuisd naar een dijkhuisje in Zaandijk
* toen ging hij een tijdje naar Australië en is weer terug naar Nederland gekomen
* hier ging hij toen wonen in een kraakpand
* laatste bekende adres: Buitenplaats in Lelystad in een hoekhuis