Adres Onbekend
KRO-NCRV

handbaltrainer Jan Wolters

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. handbaltrainer Jan Wolters

"Mijn vader had dit fantastisch gevonden!"

We worden overspoeld met reacties van mensen die warme herinneringen hebben aan handbaltrainer Jan Wolters. Helaas komen we erachter dat hij niet meer leeft, maar zijn dochter Joke komt graag aan de lijn voor Paula: “Mijn vader had dit fantastisch gevonden!”. Beluister hieronder het fragment terug van 27 februari 2022 voor deze ode aan Jan Wolters.

Het verhaal
Paula leert haar handbaltrainer Jan Wolters uit Heemstede kennen als ze 21 jaar oud is. Jan is dan trainer van het damesteam van Attila in Utrecht. Thuis heeft Paula het moeilijk en Jan helpt haar door deze periode heen: "Mijn vader was kort gezegd een dictator. Jan was juist heel warm, eigenlijk een beetje mijn vaderfiguur."

Met een aantal teamleden van toen heeft Paula nog altijd contact. En dan duikt ook Jan Wolters regelmatig op in de verhalen. "Hij is onze favoriete trainer, je herkende hem meteen aan zijn kromme benen, haha. We stuurden ook nog elk jaar een kerstkaart naar zijn adres: de J. Monetstraat in Heemstede. Maar sinds een paar jaar komt er geen reactie meer op. Ik wil hem heel graag nog eens spreken. Hij zal er toch nog wel zijn?"

Aanknopingspunten:
* Jan Wolters
* is geboren begin jaren 30
* hij was van 1973 tot 1977 trainer van het damesteam van Attila in Utrecht
* in die tijd werkte hij ook als sportleraar bij de hoogovens in IJmuiden
* hij woonde tot tenminste 2016 in de J. Monnetstraat in Heemstede
* hij is getrouwd en heeft een zoon en een dochter
* zijn kinderen zullen geboren zijn rond 1955 (kan eerder of later zijn)
* zijn zoon voetbalt in Heemstede

Paula zoekt handbaltrainer Jan Wolters