Adres Onbekend
KRO-NCRV

Bijna gevonden: bijzondere vriend Hans Verbruggen

  1. Nieuwschevron right
  2. Bijna gevonden: bijzondere vriend Hans Verbruggen

Hans is aan het toeren op de motor.

Na wat zoekwerk komen we erachter dat de achternaam niet Verbrugge is, maar Verbruggen met een ‘n’. De naam Verbruggen komt in Vlissingen voor in het telefoonboek. We krijgen de dochter van Hans aan de telefoon. Hij is net een stukje toeren op de motor en kan dus niet aan de telefoon komen. Dat hij motorrijdt verbaast Wil niks: “Vroeger sleutelde hij altijd aan zijn witte Puch. Hij zei toen al dat hij later een motor wilde kopen.” Toevallig genoeg heeft Wil zelf ook motorgereden. Zouden ze samen eens een ritje kunnen maken? Wordt vervolgd..

Het verhaal
De broer van Wil zit bij de marine in Den Helder, waar hij bevriend raakt met Hans Verbrugge. Hans komt vaak bij hen thuis in Maartensdijk. “Hij voelde als een broer voor mij, maar méér dan dat. Met Hans kon ik overal over praten.” Samen gingen Wil en Hans op zaterdag kijken bij de bandrepetitie van The She’s, het bandje waar Wils broer in speelde.

Dat Hans een bijzondere vriend was voor Wil, blijkt als ze vertelt over het gevoel dat ze bij hem had. “Als hij bij ons thuis was geweest en ik kwam ’s avonds thuis, dan wist ik dat gewoon. Ik had altijd een voorgevoel als Hans er was.” Nadat Wil trouwde heeft ze dat gevoel nog eenmaal gehad in 1973. Toen woonde ze net met haar man en kinderen op een flat in Driebergen aan een drukke weg. “Toen er een auto voorbij reed kreeg ik dat speciale gevoel weer.” En wat denk je: Hans stapte uit die auto. Dat is de laatste keer dat Wil hem gezien heeft. Jaren later hoort ze dat Hans naar Vlissingen is verhuisd en daar bij de brandweer is gaan werken.