Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet opgelost: Onbekende zoon van Hannie Boelen

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost: Onbekende zoon van Hannie Boelen

"Ze zou gezegd hebben dat hij mijn zoontje was."

Helaas komen er weinig tips binnen over Hannie Boelen en haar zoon... We zoeken in de telefoongids en archieven, maar de namen Boule, Boulen en Boele komen in ieder geval niet voor. De naam Boelens komt wel veel voor en Boelen een paar keer. Tja... Wie kan ons de gouden tip geven? Bel 0800 3030300 of mail naar zoeken@adresonbekend.nl. Beluister Roddy's hele verhaal in de uitzending van 25 februari 2024!

Het verhaal
Het is 1963 en de 21-jarige Roderick gaat samen met zijn ouders in Het Gooi wonen. Hij komt net uit Engeland, waar hij twee jaar lang als muzikant werkt. "Toen ik hier in Nederland kwam ben ik weer in de muziek gestapt als zanger, gitarist en liedjesschrijver. Bij één van die optredens ontmoette ik een meisje, Hannie noemde ik haar. We hadden een kortstondige romance, gedurende twee maanden. Zij kwam bij mij en vertelde mij dat zij zwanger was, maar dat ze mijn muziekcarrière niet in gevaar wilde brengen. Daarom ging ze weer terug naar waar zij vandaan kwam, ik geloof het noorden van Nederland. Was het Groningen?"

Roderick hoort verder niks van Hannie en gaat er vanuit dat ze niet serieus is over haar zwangerschap. Totdat hij een jaar later zijn goede vriend Rob Johann tegen komt. "Hij was de enige die van dit verhaal afwist. Hij vertelde mij toen dat hij haar een paar dagen daarvoor had gezien. Hij vertelde dat ze een baby bij zich had en dat die heel erg op mij leek. Ze zou gezegd hebben dat hij mijn zoontje was. Ik schrok daarvan, maar was niet in de gelegenheid om contact met haar op te nemen. Ik had geen idee waar ze woonde."

Roderick trouwt in 1965 en zijn gedachtes aan Hannie vervagen. "Ik ben nu 82 jaar en recentelijk zag ik een videoclip voorbijkomen van een tweeling uit Roemenië, die hun ouders terugzochten. Dat raakte mij en toen schoot mij weer te binnen wat mij overkomen is. Het knaagt aan mij. Ik ben toch wel heel benieuwd naar Hannie en onze zoon."

Aanknopingspunten:
* Hannie Boelen (spelling onzeker)
* geboren rond 1947
* komt oorspronkelijk uit het noorden van Nederland, mogelijk Groningen (haar ouders woonden hier)
* kwam rond 1965 weleens in Hilversum
* ze heeft een zoon gekregen rond 1965
* ze heeft een korte relatie gehad met zanger Roderick