Adres Onbekend
KRO-NCRV

Terugblik: Christien vond verloren zoon Rudolph London

  1. Nieuwschevron right
  2. Terugblik: Christien vond verloren zoon Rudolph London

Ze vierden samen kerst dit jaar!

We zoeken heel Arnhem af voor Rudolph, maar krijgen hem niet meteen te pakken. Totdat een tipgever ons tipt naar zijn adres. De hele buurt wordt ingeschakeld, maar Rudolph wordt niet gevonden. Uiteindelijk sturen we onze collega Herma uit Arnhem die kant op. Zij treft Rudolph wel thuis aan en neemt hem mee naar de studio in Hilversum als verrassing voor Christien en haar dochter Annette. Christien kan het niet geloven dat ze Rudolph ziet: “Rudolph, je bent het!” Ze hebben na de uitzending nog veel onder vier ogen te spreken, maar deze vriendschap gaat niet meer voorbij. Rudolph belooft vanaf nu contact te houden: “Ik had er zo mijn redenen voor, maar die vertel ik je na de uitzending.”

Het verhaal
Tweeënhalf jaar geleden krijgt Christien Huesken een verrassende voicemail op haar
​antwoordapparaat op haar 80e verjaardag. Het was een stem die ze al enige tijd niet had gehoord: de stem van haar goede vriend Rudolph London. Een stem die zei: ‘Hallo met Rudolph. Christien is 80 geworden en ik wil haar feliciteren, maar jullie zijn er niet.’ Christien loopt op dat moment in haar galerij en is net te laat om op te nemen. Tot haar grote spijt, want ze beschikt niet over nummerherkenning op haar telefoon en Rudolph laat geen nummer achter. Ze kan hem dus niet terugbellen…

Eind jaren 60 leert ze de Curaçaose Rudolph kennen in Zandvoort. Hij is dan rond de 20 jaar en zij is 12 jaar ouder. Ze neemt hem samen met haar man en dochter in huis, omdat Rudolph dan geen plek heeft. Hij is vervolgens acht jaar lang gebleven en verhuist later voor de liefde naar Arnhem. Christien en haar familie houden contact met hem, maar raken hem op een gegeven moment kwijt. Het laatste contact is inmiddels acht jaar geleden geweest. Sindsdien kunnen ze hem nergens meer vinden. Christien betreurt dit zeer: “Hij had een hart van goud en we hielden zielsveel van hem. Allemaal.”