Adres Onbekend
KRO-NCRV

stiefbroer Ben Ligterink

foto: Rina
  1. Nieuwschevron right
  2. stiefbroer Ben Ligterink

Zou Ben later buschauffeur zijn geworden bij Connexxion?

Tipgeefster Regina reageert omdat zij vroeger een Ben Ligterink kende: “Maar de ik ken hem van de bus, niet van de trein. Ik werkte bij Schiphol en zat elke dag bij hem in de bus op lijn 9! Dus je moet het bij Connexxion navragen!” Helaas kunnen ze ons niet direct verder helpen daar, maar hopelijk krijgen we gauw reactie. Of gaat het toch om bakker Ligterink uit Abcoude? Wie het weet mag het zeggen op 0800 3030300 of zoeken@adresonbekend.nl! Beluister het fragment hieronder voor het hele verhaal.

Een week later is er nieuws voor Rina. Een oud-collega van Ben belt ons om te vertellen dat Ben niet meer in Nederland zou wonen, maar in Frankrijk! Ben is gevonden en wil heel graag met Rina bellen. Beluister het fragment hieronder voor het emotionele gesprek tussen deze broer en zus.

Rina is een kind van gescheiden ouders. Ze woont sinds haar vijfde jaar bij haar moeder: “In de jaren daarna kreeg mijn vader een relatie met Greet. Zij had al een zoon: Ben Ligterink. Ik kreeg er naast een stiefmoeder dus ook een stiefbroer bij!" Het contact met Rina's vader blijft altijd goed: “Hij kwam mij vaak ophalen en was altijd geïnteresseerd in mijn leven.” Rina is nu op zoek naar haar stiefbroer: “Ben was altijd heel lief voor mij, hij nam altijd iets leuks mee als hij op reis was geweest.”

Voor Rina voelt Ben niet als een stiefbroer: “Voor mij was hij gewoon Ben.” In 1960 overlijdt Bens moeder op jonge leeftijd: “Ze had altijd hoofdpijn en migraine, later bleek dat een hersentumor te zijn geweest...” Na het overlijden van zijn moeder blijft Ben niet lang meer bij Rina en haar vader wonen: “Van Ben hebben we niks meer vernomen. Hij zou nu in de tachtig moeten zijn als hij nog leeft. Ik ben heel erg benieuwd of hij ooit kinderen heeft gekregen en hoe het hem is vergaan.”

Aanknopingspunten:
* Ben Ligterink
* geboren in Amsterdam
* vermoedelijk is hij geboren in mei 1937
* Ben woonde in de tweede helft van de jaren 50 aan de Rustenburgerstraat in Amsterdam
* hij werkte in de tweede helft van de jaren 50 als ober bij de NS op de internationale treinen naar Duitsland en Frankrijk
* hij was enig kind
* zijn moeder was Grietje (roepnaam Greet) Ligterink - Sijberden
* zij is vermoedelijk geboren in 1915
* Bens vader was Bernardus H. Ligterink
* zijn vader is vermoedelijk geboren in 1900 en overleden in 1955 aan de Rustenburgerstraat in Amsterdam
* moeder Greet is daarna hertrouwd met Marinus Acda (*1915, + 1980 te Wormerveer)
* moeder Greet is overleden in 1960

Rina zoekt stiefbroer Ben Ligterink

Vorige week: Rina zocht stiefbroer Ben Ligterink