Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet opgelost: bezoeker Zutphense Walburgiskerk

  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost: bezoeker Zutphense Walburgiskerk

"Ik zou hem graag nog eens ontmoeten, maar het liefst wel zonder zijn ouders erbij!"

Op zaterdag 18 januari 2020 geeft Sjaak als gids een rondleiding in de Walburgiskerk en kettingbibliotheek de Librije in Zutphen. Sjaaks oog valt op een van de bezoekers uit de groep die hij rondleidt door de imposante gebouwen: “Een knappe man die daar was met, ik vermoed, zijn ouders. Hij had een opvallende en lange legergroene jas aan en donkerblond, krullend haar. Verder had hij een behaard gezicht, maar nog niet echt een baard. Hij had een slank postuur, mooie ogen en een leuke lach! Ik gok dat hij zo tussen de 40 en 45 jaar oud moet zijn. Zijn vader was veertig jaar geleden voor het laatst in de Librije geweest. ”

Rond 15:30 uur wordt de rondleiding buiten de kerk afgerond. Sjaak denkt dat de ouders van de knappe man uit Zutphen komen: “Uit reacties op een Facebookoproep blijkt dat ze later die dag nog in de buurt van het station zijn gezien. Hebben zijn ouders hem misschien op de trein gezet? Ik zou hem graag nog eens ontmoeten, maar het liefst wel zonder zijn ouders erbij!" In onderstaande fragmenten hoor je het hele verhaal.

Aanknopingspunten:
* een bezoeker van een rondleiding op zaterdag 18 januari 2020 door de Walburgiskerk en kettingbibliotheek de Librije in Zutphen
* hij is waarschijnlijk tussen de 40 en 45 jaar
* rond 15:30 uur was de rondleiding afgelopen
* de man droeg een opvallende en lange legergroene jas
* hij had donkerblond, krullend haar
* hij had een behaard gezicht en een slank postuur
* zijn ouders komen waarschijnlijk uit Zutphen
​* mogelijk hebben zijn ouders hem eind van de middag op de trein gezet in Zutphen

Sjaak zoekt bezoeker van de Zuthpense Walburgiskerk