Adres Onbekend
KRO-NCRV

Belangrijke vrienden Stef en Gerda Josso

foto: Adres Onbekendfoto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Belangrijke vrienden Stef en Gerda Josso

"We houden van je en we willen je heel graag zien!"

Tijdens de uitzending
We proberen het via buren in Diessen en Breda, maar veel mensen wonen zelf inmiddels ook op een ander adres of kennen Stef en Gerda niet. Gelukkig is er een behulpzame buurman die wel even langs wil gaan bij het oude adres dat wij van ze hebben om ze op de hoogte te stellen. En met succes! Want Stef en Gerda doen open en geloven hun oren niet: "De deur staat bij ons altijd open voor jou, Mariëlle. We houden van je en we willen je heel graag zien!". Beluister dit emotionele gesprek in het fragment hieronder.

Het verhaal
Mariëlle groeit op als enig kind bij Ellie en Gerard. Haar vader werkt als bedrijfsleider bij de Albert Heijn en haar moeder is een gedreven juffrouw. "Mijn ouders waren altijd heel druk met werk. Ik at dus als kind vaak een boterham op het werk van mijn vader." Daar ontmoet Mariëlle twee bijzondere medewerkers: Stef en Gerda Josso. "Ik had als kind gelijk een klik met hen. Ze hadden leuke humor, ik vond ze geweldig. Zij namen me mee op uitstapjes en dan stond ík centraal, ze waren er onvoorwaardelijk voor mij. Hele fijne kinderherinneringen! Maar als puber ging ik mijn eigen weg en was het contact met Stef en Gerda een stuk minder."

Als Mariëlle zeventien is gaat het compleet mis met haar moeder Ellie: "Ze kreeg last van ernstige psychische problemen en ik werd helemaal meegetrokken in dat verhaal. Ik maakte dingen mee waarvan de buitenwereld geen idee had hoe heftig het was." Uiteindelijk breekt deze situatie Mariëlle op: "Ik raakte in een crisis en kreeg in mijn studentenhuis een depressie. Ik kon er met niemand over praten."

Mariëlle bereikt als student een dieptepunt en er komen slechts twee mensen in haar op om te bellen: Stef en Gerda Josso. "Ik heb Stef gebeld en hij zij toen meteen: 'Ik kom je halen.' Ik ben toen bij hen in huis geweest, zij zagen mijn verdriet en gaven echt om me. Toen ik terugging naar mijn studentenhuis hebben zij hun huissleutel aan mij gegeven. Zo van: 'Meid, als er weer iets is, dan wij zijn er voor jou en kun je bij ons naar binnen.' Stef en Gerda zijn het begin geweest van mijn herstel, zij hielden van mij. Ik wil ze vertellen hoe dankbaar ik ze daarvoor ben."

Aanknopingspunten:
* Stef en Gerda Josso
* Gerda's meisjesnaam is Hazeborg
* ze zijn geboren tussen 1955 en 1960 ongeveer
* woonden tot 2015 op de Deusonlaan in Diessen
* verhuisden rond 2015 naar Breda en woonden daar mogelijk op de Muizenberglaan
* Stef was vertegenwoordiger in stripboeken
* later is hij bij de politie Tilburg en de milieupolitie gaan werken
* Gerda werkte bij de Albert Heijn 1174 op de Bisschopshoeve in Breda op kantoor
* haar vader was daar bedrijfsleider

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend

Stef en Gerda Josso