Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nog niet opgelost: onvergetelijke Yourie

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Nog niet opgelost: onvergetelijke Yourie

Het verhaal
Jordan gaat een jaar geleden regelmatig naar het OLVG-West om haar oma te bezoeken, die daar voor een korte periode verblijft. Tijdens haar bezoek ontmoet ze de opvallend aardige Yourie. Hij zit ook voor enige tijd daar en wandelt in die tijd vaak met Jordans oma en maakt dan ook een praatje met Jordan als die op bezoek is. De wekelijkse bezoeken van Jordan worden zo al snel dagelijkse bezoeken: "Hij heeft zich heel erg naar mij opengesteld en ik ook naar hem. Ik vond hem leuk. Mijn oma is Engels en spreekt niet echt Nederlands. Hij zei tegen mijn oma: ‘I think your granddaughter is so beautiful.’ Dat vond ik zo lief! Wat ik voor hem voel heb ik nog nooit bij een jongen gevoeld."


In korte tijd leren Jordan en Yourie elkaar goed kennen, maar plotseling stopt het contact. Jordan ontdekt tot haar teleurstelling dat Yourie niet langer in het OLVG rondloopt. Ze probeert hem via allerlei wegen nog te zoeken, maar ze vindt geen spoor meer van hem. "Het enige wat oma later te weten kwam, was dat hij vrijwillig was vertrokken en terug naar huis was gegaan."


Een jaar later denkt Jordan nog steeds aan Yourie. Het enige dat ze weet is dat Yourie in Amsterdam-West zou wonen. Ze overweegt nog om samen met haar beste vriendin posters in de Albert Heijn op te hangen in een poging om hem te vinden. "We zijn eraan begonnen, maar hebben het nooit verder doorgezet. Ik was laatst weer in zo’n fase, zocht op internet en kwam jullie tegen en dacht: dit is een van mijn laatste kansen om hem te vinden. Als dat lukt, zou ik zo blij zijn. Hij hield van festivals. Het lijkt me leuk om deze zomer met hem op een festival te staan!"


Aanknopingspunten
* Yourie, geen achternaam bekend
* hij moet nu rond de 21 jaar zijn
* hij woonde tijdelijk in de psychiatrische kliniek in Amsterdam-West in het OLVG in het jaar 2023
* rond de periode mei zat hij er zeker* Hij zat bij een organisatie van festivals, daar werkte hij
* hij stond achter de bar* Hij woonde in Amsterdam-West met zijn ouders
* hij was enig kind
* hij had bruin/lichtblond haar en heel veel krulletjes
* hij droeg trainingspakken
* hij heeft bruine ogen
* hij heeft op 2 speciale scholen gezeten in Amsterdam-West, waaronder misschien het Altra College in West of Kolom VSO Alphons Laudy

We lijken heel dichtbij te zijn! We hebben een foto van een Yourie Jansen gevonden en Jordan herkent hem gelijk: "Ja, dat is hem!". We bellen hem op, maar er lijken een aantal dingen niet overeen te komen... Na het horen van zijn stem trekt Jordan de conclusie dat het hem tóch niet is... Wij blijven dus zoeken naar de goede Yourie. Wie weet om wie het kan gaan? Wie weet de goede achternaam? Bel 0800 3030300 of mail naar zoeken@adresonbekend.nl.

Benieuwd naar het hele verhaal? Beluister dan het gesprek hieronder!

Het verhaal
Jordan gaat een jaar geleden regelmatig naar het OLVG-West om haar oma te bezoeken, die daar voor een korte periode verblijft. Tijdens haar bezoeken ontmoet ze de opvallend aardige Yourie. Hij verblijft daar ook tijdelijk en wandelt vaak met Jordans oma. Hij maakt dan ook een praatje met Jordan als ze op bezoek is. De wekelijkse bezoeken van Jordan worden zo al snel dagelijkse bezoeken: "Hij heeft zich heel erg naar mij opengesteld en ik ook naar hem. Ik vond hem leuk. Mijn oma is Engels en spreekt niet echt Nederlands. Hij zei tegen mijn oma: ‘I think your granddaughter is so beautiful.’ Dat vond ik zo lief! Wat ik voor hem voel, heb ik nog nooit voor een jongen gevoeld."

In korte tijd leren Jordan en Yourie elkaar goed kennen, maar plotseling stopt het contact als Yourie het OLVG-West verlaat. "Ik kan hem sindsdien nergens meer vinden. Het enige dat mijn oma te weten is gekomen is dat hij vrijwillig is vertrokken en terug naar huis is gegaan."

Een jaar later denkt Jordan nog steeds aan Yourie. "Het enige dat ik weet is dat Yourie in Amsterdam-West zou wonen. Ik heb nog overwogen om samen met mijn beste vriendin posters op te hangen in de supermarkt, maar dat heb ik toch maar niet gedaan. Ik was laatst weer aan het zoeken op internet, toen kwam ik jullie tegen en ik wil het zo toch nog eens proberen. Als het lukt zou ik zo blij zijn... Hij hield van festivals en het lijkt me leuk om deze zomer met hem op een festival te staan!"

Aanknopingspunten:

* Yourie (achternaam onbekend)
* geboren rond 2003
* verbleef in 2023 tijdelijk in Amsterdam-West in het OLVG
* woonde in Amsterdam-West met zijn ouders
* is enig kind
* heeft bruin/lichtblond haar met heel veel krulletjes en hij heeft bruine ogen
* zat bij de organisatie van festivals en stond achter de bar
* heeft op twee speciale scholen gezeten in Amsterdam-West, misschien het Altra College in West of Kolom VSO Alphons Laudy

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend

Liefde Yourie