Adres Onbekend
KRO-NCRV

halfbroers van moeder: Joop en Hans Cornelis

foto: Roos
  1. Nieuwschevron right
  2. halfbroers van moeder: Joop en Hans Cornelis

“Ik stel het zeer op prijs dat je me het album persoonlijk wilt overhandigen!”

We krijgen al snel contact met oom Joop, die ons helaas moet vertellen dat zijn broer Hans Cornelis niet meer leeft. Maar Joop is zeer geïnteresseerd in het fotoalbum en komt aan de lijn voor Roos: “Ik stel het zeer op prijs dat je me het album persoonlijk wilt komen overhandigen! Ik kan me jou ook nog wel herinneren hoor, Roos. Mooi dat je me hebt weten te vinden.” Beluister het fragment hieronder voor dit eerste gesprek.

Roos krijgt na het overlijden van een neef in Australië, Walter Cornelis, een antiek fotoalbum toegestuurd van zijn dochter: “Het is een prachtig antiek fotoalbum met sepia foto’s die door een fotograaf zijn genomen, echt een pareltje. Er staan allerlei familieleden Cornelis op, zelfs uit de 19e eeuw. Ik ben van een latere generatie, dus ik heb nooit Cornelis geheten. Maar op de foto’s staan onder andere de twee halfbroers van mijn moeder: Joop en Hans Cornelissen. Ik heb hen zelf maar één keer gezien toen ik dertien jaar oud was. Zij zijn ook van mijn leeftijd, uit een latere relatie van mijn opa Joseph Cornelis. Ik zou ze dit fotoalbum graag willen geven!”

Roos kan zich voorstellen dat dit album van emotionele waarde kan zijn: “Ik zou het zelf ook fantastisch vinden als er opeens een fotoalbum van onze familie op zou duiken. Ik kan me voorstellen dat het ook voor Joop en Hans van waarde is, zij zijn volle Cornelissen. Zij hebben waarschijnlijk geen weet van het bestaan van deze foto’s.” Het laatste spoor naar de twee mannen gaat naar de Parallelweg in Haps, maar dat is wel een adres uit 1986. Waar zijn Joop en Hans Cornelis nu?

Aanknopingspunten:
*
broers Joop en Hans Cornelis
* geboren rond 1945 en 1947
* laatst bekende adres was in 1986: Parallelweg in Haps
*
hun vader is Joseph Cornelis
* hun moeder heet Nel

Foto's uit het fotoboek

Roos zoekt halfooms Joop Cornelis