Adres Onbekend
KRO-NCRV

eerste liefde Peter van de Waard

foto: Toos
  1. Nieuwschevron right
  2. eerste liefde Peter van de Waard

"Toos, het spijt me, maar ik kan me er weinig van herinneren..."

We komen via onze Zoekbrigade al een heel eind, want we krijgen de zwager van Peter aan de lijn. Hij heeft een adres van Peter, maar wil hem eerst zelf een brief sturen, voordat hij zijn adres aan ons doorgeeft. De brief blijkt niet nodig, want op de valreep belt Peter zelf op tijdens de uitzending! "Ik moet de Peter zijn die jullie zoeken. Maar Toos, het spijt me, ik kan me er weinig van herinneren..." Het hele gesprek hoor je in de fragmenten hieronder.

Het verhaal
Halverwege de jaren 60 vindt een bijzondere ontmoeting plaats. Toos gaat samen met een vriendin schaatsen in Den Haag. Tijdens het schaatsen ziet haar vriendin een jongen die ze wel leuk vindt: “Ze ging op hem af. Omdat ik niemand had, vroeg ze aan die jongen of hij nog een leuke vriend voor mij had. En ja hoor, daar kwam hij aan geschaatst. Dat was Peter van de Waard. Ik weet het nog precies! Het was liefde op het eerste gezicht hoor, ik had het gelijk te pakken!”

Peter is Toos’ eerste vriendje en ze is ontzettend verliefd op hem: “Maar het is niet goed afgelopen... De reden heeft mij veel pijn gedaan. Die vriendin van mij was namelijk jaloers geworden. Zij mocht van haar vader niet zo veel, terwijl ik wel gewoon met Peter op stap mocht ik mocht van mijn moeder. Toen heeft mijn vriendin gezegd dat ze Peter met allemaal meiden had zien lopen. Ik vertrouwde haar, dacht dat zij de waarheid vertelde. Peter ontkende het verhaal natuurlijk en werd boos. Toen heb ik het uitgemaakt...”

Toos weet meteen dat ze een grote fout heeft gemaakt: “Ik had ontzettend veel verdriet en spijt. Achteraf bleek ook nog eens dat het één grote leugen was van mijn vriendin... Dat biechtte ze een paar weken later op. Ik was zo boos, want ik had het met Peter uitgemaakt op basis van een leugen!”

Aanknopingspunten:
* Peter van de Waard
* geboren in mei 1948 of 1949
* ging naar de LTS aan de Larijweg in Den Haag
* woonde destijds bij zijn ouders in de Capadosestraat in Den Haag
* werkte bij de autodealer (Renault) aan de Beeklaan in Den Haag als automonteur
* in 1970 werkte hij bij de autodealer (Renault) aan de Pletterijkade in Den Haag
* Peter had twee broers en een zus
* zijn zus heette waarschijnlijk Gerrie en was getrouwd met een Nol
* zijn vader was vermoedelijk werkzaam bij de Boogaard, een schoonmaakbedrijf voor auto’s in Den Haag

Zoekster Toos

Toos zoekt eerste liefde Peter van de Waard - deel 1

Toos zoekt eerste liefde Peter van de Waard - deel 2

Toos zoekt eerste liefde Peter van de Waard - deel 3