Adres Onbekend
KRO-NCRV

Terugblik: Italiaanse vader Giorgio Arriu

  1. Nieuwschevron right
  2. Terugblik: Italiaanse vader Giorgio Arriu

Na de uitzending kan Aimee bijna niet meer slapen...

Aimee kan niet slapen van de spanning na de uitzending... In onderstaande fragmenten is te horen hoe het met Aimee gaat nadat ze contact heeft gehad met haar vader!

De goede tips leiden op 14 april tot een potentiële Giorgio, namelijk Giorgio Arriu! In onderstaande fragmenten hoor je hoe Aimee reageert op de gevonden informatie. Een week later is Aimee opnieuw bij ons te gast en... Giorgio Arriu blijkt inderdaad haar vader te zijn! En hij wil contact met zijn dochter! Beluister onderstaande fragmenten (terugblik en vervolg) om Aimee's reactie te horen.

Het verhaal
Aimee zoekt al jaren naar haar biologische vader. Ze weet weinig, maar hoopt toch dat een oproep zijn aandacht zal trekken. Al sinds haar 12e weet ze dat ze een Italiaanse vader moet hebben met de naam George of Giorgo. Ze heeft hem nooit ontmoet, want hij verdween al voor haar geboorte uit beeld.

De eerste jaren van haar leven groeit Aimee op met haar moeder Marjon van der Horn en opa en oma van der Horn. Wanneer ze vier jaar is trouwt haar moeder met haar stiefvader. Moeder Marjon laat nooit veel los over de biologische vader van Aimee: “Het enige dat ik weet is dat ze elkaar ontmoetten in het Zuiderbad in Amsterdam en dat hij George/Giorgio heet. Daarna bleven ze elkaar nog vier maanden zien. Tenminste, zo zegt mijn moeder Marjon. Ze sprak er verder nooit over.”

Wat Aimee wel weet is dat haar vader George of Giorgio haar eens gezien moet hebben: “Mijn moeder schijnt hem tegengekomen te zijn met mij in de buggy.” Aimee’s vader George of Giorgo weet dus wel van het bestaan van Aimee af! Hij zou ook eens opgebeld hebben naar de familie van der Horn in Amsterdam. Alleen de familie van der Horn reageert dan afstandelijk: opa van der Horn zou hem gezegd hebben dat hij hen met rust moet laten. En van George of Giorgo horen ze vervolgens nooit meer…

Nu is Aimee op zoek naar haar Italiaanse biologische vader: “Het liefst zou ik met hem praten en vragen naar zijn leven. Het gaat me er niet om hoe het allemaal gelopen is. Ik ben nieuwsgierig naar hem. Zou ik bijvoorbeeld op hem lijken?”

Aanknopingspunten
* haar biologische vader George of Giorgio
* hij moet geboren zijn rond 1956
* hij had een kortstondige relatie met Marjon van der Horn
* Marjon woonde indertijd aan de 3e Wetering Dwarsstraat in Amsterdam-Zuid
* Marjon woonde daar bij haar ouders
* Marjon is geboren in 1960
* naar haar zeggen was George ongeveer drie a vier jaar ouder
* ze leerden elkaar kennen in het zwembad in Amsterdam
* dat was in het Zuiderbad in het jaar 1976 of 1977
* George of Giorgio had Duitse roots: zijn moeder of vader was Duits
* George of Giorgio kwam in Nederland om te studeren of om te werken, een van de twee
* laatst bekende adres van George of Giorgio in Amsterdam eind jaren 70 was: Johannes Verhulststraat