Adres Onbekend
KRO-NCRV

Deels opgelost: chef-kok Henk Feenstra

foto: Jasperien
  1. Nieuwschevron right
  2. Deels opgelost: chef-kok Henk Feenstra

“Feenstra ging ineens weg en dat vond ik helemaal niet leuk!"

We nemen contact op met bejaardenhuis Vijverhof en daar wordt de zoektocht als een lopend vuurtje verspreid onder allerlei oud-werknemers. De naam Henk lijkt herkend te worden, maar Veenstra of Feenstra nog niet. Iedereen die meer weet over deze man is welkom op 0800 3030300 of zoeken@adresonbekend.nl. Beluister hieronder het fragment van 3 april 2022 voor het hele verhaal van Jasperien en haar dochter Rita.

Er zijn nieuwe ontwikkelingen in de zoektocht naar Henk Feenstra. De dochter van Henk meldt zich, maar geeft daarna geen sjoege meer. Gelukkig meldt tipgever Jannie Jos de Leeuw zich. Zij zegt: “Ik ken Henk Feenstra goed, hij woont in Emmen! Maar ik ken jou ook nog, Jasperien. Van de Vijverhof! Ik werkte ook in de keuken! ” Helaas weet Jasperien zich dat niet meer te herinneren, maar hopelijk brengt Jannie Jos de Leeuw ons wel in contact met Henk Feenstra. Beluister het fragment hieronder.

Het verhaal
Jasperien heeft goede herinneringen aan chef-kok Henk Feenstra uit het bejaardentehuis waar ze als twintiger een bijbaantje had. “Het is minstens vijftig jaar geleden! Ik was een jaar of 23, al jong getrouwd en mijn oudste zoon Huib was al geboren. Ik zocht een bijbaantje bij bejaardenhuis Vijverhof in Capelle aan den IJssel. Twee avonden per week werkte ik daar en één keer per maand mocht ik Henk Feenstra helpen in de keuken." Henk en Jasperien mogen elkaar graag en zijn blij om met elkaar te werken. Jasperien heeft het thuis zwaar en Henk is voor haar een uitlaatklep. “Bij hem voelde ik me heel rustig en ik voelde me ergens ook wel aangetrokken tot hem, maar niet op de verkeerde manier hoor!”

Na een paar maanden verhuist Henk en moet hij afscheid nemen van zijn collega's bij de Vijverhof. “Feenstra ging ineens weg en dat vond ik helemaal niet leuk! Ik was nog heel jong en zei koppig: 'Ik ga geen gedag zeggen hoor, want ik wil helemaal niet dat hij weggaat.' Uiteindelijk ben ik toch gegaan, maar we hebben nooit uitgesproken wat we van elkaar vonden. Er was een soort onuitgesproken chemie tussen ons..."

Aanknopingspunten:
* Henk Feenstra of Veenstra
* geboren tussen 1944 en 1946
* was rond 1970/1971 chef-kok bij bejaardenhuis Vijverhof in Capelle aan den IJssel
* hij is daar gestopt met werken en ging toen verhuizen
* hij was getrouwd
* heeft vermoedelijk twee dochters, geboren voor 1972
* was slank en een beetje rossig

Zoeker Jasperien

foto: Jasperien

Zoekster Jasperien

Jasperien zoekt Henk Feenstra

VERVOLG Jasperien zoekt Henk Feenstra