Adres Onbekend
KRO-NCRV

Nicht Ans Andeweg

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Nicht Ans Andeweg

"We zagen elkaar altijd bij mijn oma."

Tijdens de uitzending
We vinden terug dat Ans Aandeweg (met dubbel -aa) heet en getrouwd is met Walter Lisken. Walter en Ans hebben een gezamenlijk Facebook-account en daar zien we ook dochter Angela. Wij sturen ze een bericht en als snel krijgen we van Angela een reactie. Ans is inderdaad haar moeder en ze geeft haar contactgegevens. Ans vindt deze zoektocht ontzettend leuk en wist dat zij nog een nichtje in Apeldoorn moest hebben. Ze komt als verrassing voor Esther naar de studio! Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Hoe zou het met Ans Andeweg zijn? Dat vraagt Esther zich regelmatig af, die haar nicht al sinds de jaren 70 niet meer heeft gezien. "Toen mijn opa en oma kwamen te overlijden, is het contact verloren gegaan. Na het overlijden van mijn oma in 1971 zijn mijn ouders van Rotterdam naar Borculo verhuisd. Ik woonde toen al in Apeldoorn en tja... Dan raak je elkaar kwijt."

Vooral oma hield de familie al die jaren bij elkaar, zo blikt Esther terug. "We zagen elkaar altijd daar, op verjaardagen bijvoorbeeld, en later als ze op visite kwamen bij mijn oma die toen bij ons in woonde. Ik zou het leuk vinden om weer met haar in contact te komen en herinneringen op te halen."

Aanknopingspunten:
* Ans Andeweg of Aandeweg
* geboren rond 1948
* haar moeder heette Esther de Hartog
* Esther is overleden toen Ans 1 á 2 jaar oud was
* Ans is na het overlijden even bij opa en oma de Hartog in Rotterdam gaan wonen
* haar vader heette Koos Andeweg of Aandeweg
* Ans heeft waarschijnlijk een zoon

Nicht Ans Andeweg