Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: pleegdochter Gwendolyn van de Klundert

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: pleegdochter Gwendolyn van de Klundert

“Ik had bij Fenneke moeten blijven wonen”

Gwendolyn benadert ons met de vraag of ze wordt gezocht en wil graag in contact komen met Fenneke. Ze koestert bijzondere herinneringen aan Fenneke. Ze zou haar graag nog willen zien: “Ik heb destijds als kind de verkeerde keuze gemaakt. Ik had bij Fenneke en haar man moeten blijven, maar ik koos toen voor mijn vader.” Gwendolyn komt als verrassing aan de telefoon voor Fenneke, waarop Fenneke dolblij aan de telefoon hangt: “Echt waar? Hallo Gwendolyne!” Fenneke vertelt dat het haar grootste was om Gwendolyne te ontmoeten en schiet daarbij in tranen. Ze gaat Gwendolyne binnenkort ontmoeten…

Het verhaal

Fenneke woont nu in Winterswijk, maar woonde jarenlang in Breda. Daar had ze één vriendin met wie ze toevalligerwijs bevriend raakt: Sjan van de Klundert. “Ik werkte bij een snackbar-restaurant in Breda. Zij kwam daar heel veel, was een graag geziene klant. We raakten goed bevriend, maar helaas overleed ze veel te jong.”

Sjan van der Klundert overleed aan de gevolgen van een zware hersenbloeding. Ze liet één dochter na – Gwendolyn - van toen een jaar of 8 a 9. “Ze liet een testament opmaken voordat ze stierf. Daarin had ze staan dat ik Gwendolyns voogd zou worden. Dat had ze mij gevraagd en mijn man en ik hebben haar dat toen beloofd.”

Fenneke en haar man proberen zo goed mogelijk voor Gwendolyn te zorgen, maar na ongeveer een jaar eist Gwendolyns vader haar op. Daarmee raakt Fenneke het contact met haar pleegdochter kwijt. Ze ziet haar nog een keer, wanneer ze volwassen is en het spaarbankboekje komt ophalen dat Fenneke nog voor haar heeft. Daarna verliezen ze elkaar alsnog weer uit het oog.

Fenneke heeft nog spullen van Gwendolyns moeder die ze graag zou willen geven aan Gwendolyn. Ook hoopt ze dat het Gwendolyn goed is gegaan in het leven: “Ik heb haar sinds haar 18e niet meer gezien tot mijn grote spijt.”