Adres Onbekend
KRO-NCRV

Potentieel vriendje Will Derksen

foto: Adres Onbekendfoto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Potentieel vriendje Will Derksen

"We zijn nooit bij het volgende examenfeest aangekomen..."

We komen erachter dat Will Derksen, bij wie Carla met bonzend hart achterop de brommer stapte, er helaas niet meer is. We worden gebeld door Henri Derksen, Wills broer. Henri vertelt ons dat het ongeluk veel invloed heeft gehad op het leven van Will. Hij wil Carla graag vertellen over hem vertellen. Benieuwd naar het gesprek tussen Carla en Wills broer Henri? Beluister dan het fragment hieronder!

Het verhaal
Op 8 juni 1971 vergezelt Carla haar vriendin Corry naar de examenfeesten in Cuijk. "Ik woonde nog in Tilburg, maar Corry was van Tilburg naar Cuijk verhuisd. Zij vroeg aan mij of ik mee wilde naar de examenfeesten daar, want zij was geslaagd voor de mulo. Ik ben samen met Corry bij twee jongens achterop de brommer van het ene naar het andere feest gegaan. Eén van die jongens was Will Derksen. Het was hartstikke gezellig! Ik heb heel de avond met Will gekletst en Corry met zijn vriend. Wij wilden op een gegeven moment naar het volgende feest gaan. Corry stapte in eerste instantie bij Will achterop en toen zei ik tegen haar: ‘Laat mij maar achterop bij Will, want ik vind hem wel leuk...’ Dus ik ben bij hem achterop gegaan en zij bij die andere jongen. Zij vond dat prima, het maakte haar niets uit. Maar wij zijn nooit bij het volgende feest aangekomen..."

Onderweg naar het volgende feestje krijgen Carla en Will een ongeluk met de brommer. "Corry en die andere jongen waren net daarvoor de weg overgestoken, maar wij werden door een auto aangereden. Corry heeft het ongeluk denk ik heel bewust meegemaakt, zij moet alles door de lucht hebben zien vliegen. Ik weet daar zelf niets van, dat heb ik allemaal van horen zeggen. Will en ik zijn vervolgens beiden op de crisisafdeling van het Canisius ziekenhuis in Nijmegen terechtgekomen. Will heeft een week of drie in coma gelegen. Hij heeft daar ook wel altijd mee te kampen gehad, zover ik weet. Ik heb ook lang in het ziekenhuis gelegen met een verbrijzeld been en daarna heb ik nog heel veel operaties gehad. In principe heeft dat ongeluk toch wel mijn leven bepaald."

De naam Will Derksen en het desbetreffende ongeluk blijven Carla altijd bij. "In 2021 was het precies vijftig jaar geleden en sinds die tijd zeg ik altijd dat ik wel graag zou willen weten hoe het met Will gaat. Ik heb ook nog een armbandje van hem gehad waar zijn naam op staat. Dat heb ik nog steeds!"

Aanknopingspunten:
* Will Derkse(n)
* woonde in Cuijk
* heeft op 8 juni 1971 een brommerongeluk gehad
* heeft drie weken in coma gelegen in het Canisius ziekenhuis in Nijmegen
* zijn vader werkte bij vleesfabriek Homburg
* Will had donker haar en reed op een brommer

foto: Adres Onbekend

Armband die Carla kreeg van Will

Potentieel vriendje Will Derkse(n)