Adres Onbekend

Harry vindt broer Ted en zus Jos Schrijver

KRO-NCRV
foto: Harry
  1. Nieuwschevron right
  2. Harry vindt broer Ted en zus Jos Schrijver

“Is er weleens over mij gepraat?”

Na de uitzending melden zowel Theodorus (Ted) en Jozina (Jos) Schrijver zich op onze voicemail. Het eerste gesprek leidt tot een verbazingwekkende ontdekking: Ted en Jos zijn hoogstwaarschijnlijk geen halfbroer en -zus van Harry, maar een volle broer en zus. "Je hebt namelijk een echte Schrijvers kop op die foto's in de studio, Harry!" De drie vallen van de ene verbazing in de andere. Een DNA-test moet definitief uitsluitsel geven, maar alles lijkt hierop te wijzen. Beluister de fragmenten hieronder voor het hele verhaal en dit bijzondere gesprek!

Tijdens de uitzending

We vinden uit dat moeder Leodina van Ewijk in 1968 trouwde met Johan Theodorus Schrijver. Haar huwelijk met Antonius van Kampen lijkt in 1966 te zijn geëindigd. Hoewel we nog geen spoor hebben naar Theodorus en Jozina, weten we nu wel wanneer ze geboren moeten zijn: Theodorus in 1962 en Jozina in 1963. Ook gaan we nu uit van de naam Schrijver, omdat we ze in de papieren terugvinden met die naam. Alle tips over Theodorus en Jozina Schrijver blijven dus welkom! Bel 0800 3030300 of mail naar zoeken@adresonbekend.nl.

Het verhaal

Harry groeit op bij adoptieouders. "Het verhaal dat mij altijd is verteld, is dat ik direct nadat ik geboren was achter een vuilnisbak ben gelegd door mijn biologische moeder. Maar uit het dossier komt toch een iets ander verhaal tevoorschijn... Daarin staat namelijk dat mijn moeder een redelijk losbandig leven leidde, vrij jong getrouwd is en in scheiding van tafel en bed leefde met de man die op mijn geboorteakte staat." Van deze man, Antonius van Kampen, heeft hij inmiddels familie gevonden. Door middel van een DNA-test hoopt hij daar uitsluitsel over te krijgen.

Moeder Leodina van Ewijk heeft later nog twee kinderen gekregen: Theodorus en Jozina. “Ik weet alleen hun achternamen niet. Misschien hebben ze de naam van hun moeder gekregen, of misschien wel de naam Van Kampen.” Ook Schrijver als achternaam is nog een optie. “Later heeft ze met Theodorus Schrijver geleefd. Mogelijk zijn Theodorus en Jozina met hem als vader opgegroeid.”

Harry heeft vooral vragen over zijn moeder. “Hoe was zij? Lijk ik op haar? Is er weleens over mij gepraat?” Ook vraagt hij zich af waarom zijn moeder hem heeft afgestaan. “Ben ik terecht boos op haar omdat ze mij achter een vuilnisbak heeft gelegd? Of zit daar een heel ander verhaal achter?”

Aanknopingspunten (uitgebreide versie Anne)
* nazaten van moeder Leodina Geertruida van Ewijk
* Leodina is geboren in juli 1931 te Leiden en inmiddels overleden
* ze was roomskatholiek
* ze is getrouwd in november 1952 te Hillegom met Antonius Cornelius van Kampen
* waarschijnlijk heeft ze twee kinderen
* dochter Jozina en zoon Theodorus zijn geboren rond 1960 en 1962
* Antonius van Kampen is geboren in maart 1919 te Noordwijkerhout
* hij was machinebankwerker en roomskatholiek
* begin/midden jaren 60 zal hij gescheiden zijn van Leodina van Ewijk
* hij is in augustus 1968 hertrouwd met Pietje (Nel) Molenaar
* Leodina leefde sinds 1961 met de heer Theodorus Schrijver (+) samen
* mogelijk zijn Theodorus en Jozina met Theodorus Schrijver als vader opgegroeid
* rond 1960 woonden zij in de Wilhelminastraat te Haarlem
* rond 1965 woonden zij in de Lange Poellaan te Haarlem
* rond 1986 woonden zij in Camphuisstraat te Haarlem

Harry en Ted | zoeker Harry in de studio en als baby