Adres Onbekend
KRO-NCRV

Danspartner Rina Poldervaart

  1. Nieuwschevron right
  2. Danspartner Rina Poldervaart

"Dit had ik nooit verwacht!"

Rina voelt zich vereerd dat Len haar zoekt en komt als verrassing naar de studio! Len kan zijn ogen niet geloven: "Dit had ik nooit verwacht!" Na vijftig jaar kan Rina de prijs die ze samen wonnen in het Krasnapolsky weer eens in het echt bewonderen, net als haar danspartner van toen. Beluister onderstaande fragmenten om de ontmoeting te horen.

Het verhaal
De ouders van Len vinden dat hij op zijn achttiende naar een dansschool moet: “Ik moest leren dansen, dat hoorde zo vroeger.” Uiteraard danst hij daar niet alleen! Het meisje met wie hij steeds vaker danst is Rina Poldervaart: “Wij hebben heerlijk gedanst met z’n tweeën! We waren aardig op elkaar ingespeeld. Zo is het allemaal begonnen…” Rina en Len doen ook mee aan wedstrijden. “We waren erg goed samen, wonnen zelfs de tweede prijs in Krasnapolsky in Amsterdam. Dat vond ik heel erg leuk! Mijn buurmeisje werd eerste en dat kon ik niet uitstaan,” lacht Len.

Nadat ze elkaar uit het oog verliezen, ziet hij Rina nooit meer. Totdat hij een jaar terug met zijn moeder een kop koffie drinkt in het restaurant van haar zorgcentrum: “Ik zag een jong meisje van een jaar of 23. Ik zei tegen mijn moeder: ‘Ik ken haar ergens van, dat is Rina Poldervaart!’ Ze leek er echt sprekend op!” Toch blijkt deze jongedame geen familie. De weken daarna duikt de naam Rina overal op in het leven van Len: “Ik geloof niet zo zeer in toeval, maar dit was wel heel apart!” Sindsdien kan hij de zoektocht naar zijn danspartner niet meer loslaten…

Aanknopingspunten:
* Rina Poldervaart
* geboren begin jaren 50
* zat begin jaren 70 op dansles bij dansschool Molin in Amsterdam
* heeft een wedstrijd gedanst in Krasnapolsky en heeft de tweede prijs gewonnen met Len Roetman
* Rina heeft een jonger broertje
​* woonde in Amsterdam Zuid, in de buurt van Ceintuurbaan op de 2e verdieping