Adres Onbekend
KRO-NCRV

Jeugdliefde Jopie Keizer

  1. Nieuwschevron right
  2. Jeugdliefde Jopie Keizer

“Is dat echt mijn Jopie Keizer?!"

We vinden Jopie via een oude buurvrouw en ze blijkt Amsterdam nooit uitgegaan te zijn. Steef valt bijna van zijn stoel van ongeloof als we vertellen dat Jopie aan de lijn hangt voor hem: "Is dat echt mijn Jopie Keizer?!" Ze blijkt ook nog vaak aan hem gedacht te hebben. In de uitzending van 15 september 2019 hoor je het eerste gesprek tussen Steef en Jopie.

Het verhaal
Steef danst in 1963 bij dansschool Sandman aan de Amstelveenseweg bij het Vondelpark, als hij Jopie (voluit Johanna Helena Keizer) leert kennen. Ze zijn dan beide 18 jaar. Na een relatie van een half jaar komt er een eind aan: “Door omstandigheden, door militaire dienst en omdat ik op een feestje van mijn schoonzusje aan iemand werd gekoppeld raakte het uit met Jopie.” Steef kan zich niet herinneren dat hij en Jopie er op een goede manier een punt achter hebben gezet: “Misschien dat het juist daarom blijft knagen.” Hij denkt dat dat telefonisch is gegaan.

Steefs vrouw overleed afgelopen zomer: “Nu denk ik veel terug aan Jopie.” Zijn vrouw drukte hem op het hart om niet alleen te blijven en een nieuwe vrouw te zoeken. Hierdoor dacht hij weer aan Jopie. “Ik wil nog zo veel, ik ben pas begin zeventig!”

Aanknopingspunten:
* had een oudere zus, oudere broer, jongere broertje en een hond
* ging naar dansschool Sandman aan de Amstelveenseweg
* woonde op de Colensostraat 12 in Amsterdam Oost
* werkte in de melk- en kaaswinkel in de Schalk Burgerstraat in Amsterdam
* ging naar de Christus Koningkerk, ook in Amsterdam Oost

Steef zoekt jeugdliefde Jopie Keizer