Adres Onbekend
KRO-NCRV

gevonden: biologische vader Patrick

  1. Nieuwschevron right
  2. gevonden: biologische vader Patrick

Ze hebben volop contact en gaan elkaar binnenkort ontmoeten!

We bellen een eind in de rondte op de naam Ligtvoet en treffen familie aan. Via familie komen we in contact met de moeder van Patrick: “Dat is dan mijn oma!”, zegt Domenica opgewekt. Oma Ligtvoet herkent het verhaal meteen: “Ja, Patrick kreeg een dochter met zijn toenmalige vriendin. Maar hij mocht zijn kind niet zien van de moeder en daar is het bij gebleven.” Zo zitten er altijd twee kanten aan een verhaal. Oma Ligtvoet wil gelukkig contact met haar kleindochter. Vader Patrick is ook ingelicht door haar, maar hij moet even wennen aan het nieuws dat zijn 18-jarige dochter hem zoekt. Hij vraagt om enige bedenktijd. In de tussentijd wil oma Ligtvoet wel graag alle vragen van Domenica beantwoorden. Hopelijk ontstaat er binnenkort contact…

Het verhaal
Domenica (18) groeit op bij haar moeder Sabina van Welij en haar oma Astrid. Haar vader heeft ze nooit gekend. Haar ouders waren al niet meer bij elkaar ten tijde van haar geboorte: “Mijn moeder vertelde me altijd dat hij me niet wilde. Ze zijn een jaar samen geweest. Het was een serieuze relatie. Maar toen mijn moeder vier maanden zwanger bleek te zijn, kon hij daar niet mee omgaan.”

Domenica’s moeder Sabina leert Patrick Ligtvoet kennen in Amsterdam via een vriendengroep. In 1998 verhuist Sabina naar Dronten, waar Patrick regelmatig nog langskomt in hun verkeringstijd. De verkering duurt niet lang. Na het bekend maken van haar zwangerschap, hoort Sabina nooit meer iets van Patrick.

Domenica heeft een goede band met haar moeder. Toch mist ze een vader in haar leven: “Mijn drie broertjes en mijn zusje hebben allemaal een vader. Ik vind dat moeilijk om te zien, omdat ik dat nooit heb gehad.” Ook is Domenica nieuwsgierig naar meer familie van haar vaderskant. Ze hoopt een oudere halfbroer te leren kennen in de toekomst: “Mijn vader had ook voor mij al een zoon. Ik kan wel begrijpen dat hij mij niet wilde. Ik wil hem laten weten dat ik het hem niet kwalijk neem, maar ik wil wel graag antwoorden op mijn vragen.”

Zou Patrick na achttien jaar openstaan voor contact met zijn dochter?