Adres Onbekend
KRO-NCRV

gevonden: zoon van overleden Roel Flapper

  1. Nieuwschevron right
  2. gevonden: zoon van overleden Roel Flapper

“Nu kan ik Roel loslaten”

Helaas blijkt Roel Flapper al sinds 2001 overleden. We spraken zijn zoon Albert, die als enig kind opgroeide bij zijn vader en moeder. Pieternel en Albert spreken elkaar aan de telefoon over Roel. Hoewel Pieternel hem omschrijft als een charmante man, kan Albert zich zijn vader zo niet herinneren. Pieternel is opgelucht dat ze weet dat Roel er niet meer is: “Hij is altijd in mijn gedachten gebleven. Nu kan ik het loslaten en afsluiten.”

Het verhaal
In de tijd dat Pieternel in het ziekenhuis in Dordrecht werkt, leert ze haar eerste liefde Roel kennen. Het is al snel serieus tussen hen en binnen twee jaar volgt er zelfs een verloving! Roel blijkt alleen zeer jaloers te zijn en dat werkt Pieternel op de zenuwen: “Het was een top vent, maar hij was stik jaloers.”

Die jaloezie zorgt voor veel irritatie. Na een vakantie naar Mallorca besluit Pieternel het daarom uit te maken. Tot groot verdriet van de ouders van Roel. Roel geeft niet zomaar op: “Hij bleef maar rozen sturen en het voelde alsof ik niet van hem af kwam.” Om alles even te ontvluchten vertrekt Pieternel voor een periode naar Engeland. Het is een impulsieve beslissing waar Pieternel altijd spijt van heeft gehad.

Pieternel is inmiddels weduwe. Zo komen de gedachten aan Roel weer meer naar boven. Ze is benieuwd hoe het Roel vergaan is en kijkt er nu lachend op terug: “Nu zijn we allebei ouder geworden. Nu zou het wel los lopen tussen ons denk ik.’’

Zou Roel ook nog wel eens aan Pieternel hebben gedacht? En hoe kijkt hij terug op die periode in hun leven?