Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: eerste liefde Louise Heijmeriks

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: eerste liefde Louise Heijmeriks

“Ik heb altijd gedacht dat ze Louise de Koning heette”

We zijn er al snel achter waarom Peter zijn Louise niet kon vinden: hij heeft al die tijd op de verkeerde naam gezocht! Louise heet helemaal geen ‘de Koning’, maar Heijmeriks! Onder die naam meldt ze zich ook bij ons en belt ons op: “Ik ben Louise, inderdaad van het muurtje in Utrecht en ik kan me Peter nog wel herinneren…” Louise is zeer enthousiast en wil Peter na al die jaren weer graag ontmoeten. Ze komt voor hem naar de studio en loopt direct op hem af: “Nu ik je zie herken ik je meteen!” Peter staat perplex dat ze ineens voor zijn neus staat: “Ik dacht ik kom gewoon zoeken in Adres Onbekend, maar dat ik ook meteen zou vinden had ik niet gedacht.” Na de uitzending duiken ze meteen een café in samen. Hoe zal dit aflopen?

Het verhaal
​Peter Kampman (59) heeft de tijd van zijn leven midden jaren 70. Zo vaak hij kan, hangt hij met zijn vrienden bij "Het Muurtje", aan de Laan van Chartreuse in Utrecht. Peter is één van de ouderen en heeft ook al een auto en daarmee haalt hij de mooie Louise op in IJsselstein. Ze is slank en heeft prachtig, donkerrood haar: "Ik was stapel op d'r, maar iedereen was dat."

Met de club gaan ze samen op stap naar disco's in de omgeving. Eigenlijk mag Louise nog niet naar binnen, maar met Peter erbij lukt het altijd. Ze gaan ook een keer met elkaar op vakantie naar Texel. Peter komt in verband met zijn werk een paar dagen later aan en moet met lede ogen toezien hoe Louise al weggekaapt is door een wiskundestudent of -docent: "Ik was zo nijdig dat ik haar met kleren en al het water in heb gegooid."