Adres Onbekend
KRO-NCRV

Verhalen over moeder Renée / Coby Hoogenboom

foto: Adres Onbekendfoto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Verhalen over moeder Renée / Coby Hoogenboom

"Ik mis dat ik niets weet over haar karakter en dat mijn dochter geen oma heeft, dat vind ik jammer"

Tijdens de uitzending
Er komt een bericht binnen van Ylva van der Meijden. Want Ylva hoorde de oproep van Juliëtte over haar moeders vriendin Ingeborg uit de Bilt met een zoon Arno. Toen dacht Ylva: 'Hey, dat is mijn moeder!' We hebben dus eindelijk een achternaam: Ingeborg van der Meijden. Als Ingeborg hoort over de zoektocht komt ze gelijk naar de studio, want ze heeft nog altijd warme herinneringen aan Renée Hoogenboom. Beluister dit gesprek tussen Juliëtte en Ingeborg hieronder.

Tijdens de uitzending
Het is lastig voor de zoekbrigade om te zoeken naar de vriendinnen van Renée Hoogenboom, we weten namelijk geen achternamen... Tijdens de uitzending komen we helaas ook niet verder. Wie weet er meer over Tinie van de huishoudschool in Rotterdam? En wie kent Ingeborg met een zoon Arno uit de Bilt of Bilthoven? Wie kan er meer vertellen over Renée/ Coby Hoogenboom? Bel 0800 3030300 of mail zoeken@adresonbekend.nl. Beluister het fragment hieronder.

Het verhaal
Als Juliëtte elf jaar oud is overlijdt haar moeder Renée Hoogenboom. "Ze was een hele mooie, lieve, intelligente vrouw, maar ze is maar 32 jaar geworden. Nog steeds vind ik dat heel erg." Juliëtte ziet overeenkomsten tussen haar en haar moeder: "Ze hield net als ik veel van dieren en was ook creatief." Maar de herinneringen aan haar moeder zijn vanwege omstandigheden niet heel positief: "Toch weet ik zeker dat ze heel lief en leuk was. Ik wil zo graag positieve en leuke dingen over mijn moeder horen."

Juliëtte heeft een jonger broertje, Ralph, en is drie wanneer haar ouders scheiden. Eén jaar later komt haar stiefvader, Hans van der Aa, bij hen wonen: "Toen mijn moeder overleed woonden we nog bij mijn stiefvader, ik beschouwde hem als mijn vader." Maar vanuit de familie van Juliëtte komen er niet veel verhalen over moeder Renée naar boven, dus zoekt ze die op een andere manier: "Mijn moeder had een goede vriendin: Ingeborg. Daar ben ik wel eens geweest. Ik was denk ik een jaar of vijf en ik kan me haar en haar zoontje Arno herinneren. Ze was getrouwd met een rijke man met een snor en ze woonde in een groot huis met en soort koetsiershuis met allemaal oude auto's. Dat maakte indruk op mij als kind."

Maar niet alleen haar moeders vriendin Ingeborg is welkom bij Juliette. "Andere mensen mogen ook reageren hoor. Ik ben overal blij mee! Misschien vaste klanten van de groentezaak van mijn opa en oma waar mijn moeder werkte. Of oude klasgenootjes of mensen van de toneelschool Lijkt me allemaal hartstikke leuk! Ik mis dat ik niets weet over haar karakter en dat mijn dochter geen oma heeft, dat vind ik jammer. Ik wil graag positieve en leuke dingen over mijn moeder horen."

Aanknopingspunten
* mensen die Coby (later Renée) Hoogenboom gekend hebben
* ze is geboren in maart 1944 en komt uit Rotterdam
* haar ouders zijn Jacob en Jacoba (Jaap en Co) Hoogenboom
* zij hadden drie groenten- en fruitwinkels in Rotterdam: Hoogenboom Fruit en Co
* Coby had een zus: Rita Hoogenboom
* Coby heeft op de huishoudschool in Rotterdam gezeten
* ze had daar ook een goede vriendin Tinie (achternaam onbekend)
* begin jaren 60 heeft ze kort de toneelschool gedaan in Maastricht
* vanaf toen is ze zich Renée Hoogenboom gaan noemen
* Renée is rond 1961 getrouwd met acteur Jos Bergman
* zij verhuisden naar Antwerpen en kregen twee kinderen: Juultje en Ralph
* in 1971 is Renée met haar tweede man getrouwd: Hans van der Aa
* ze hebben met het gezin op de Kalfjeslaan in Amstelveen gewoond
* daarna woonden ze aan het Oosterpark in Amsterdam
* Renée is in 1976 in Amsterdam overleden
* ze had een goede vriendin Ingeborg (achternaam onbekend), geboren rond 1944
* Ingeborg had een zoontje Arno, vermoedelijk geboren rond 1965
* deze Ingeborg was getrouwd met een waarschijnlijk rijke man met een snor
* ze woonden in een groot huis met een soort koetsiershuis met veel oude auto’s, mogelijk in De Bilt of Bilthoven

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend

Moeder Renée/ Coby Hoogenboom

Moeder Renée/ Coby Hoogenboom