Adres Onbekend
KRO-NCRV

rolmodel Jacqueline Drost

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. rolmodel Jacqueline Drost

"Ik wil haar graag zeggen hoeveel ze voor me heeft betekend!"

Soms kan het snel gaan, zo ook bij deze zoektocht! We worden namelijk gelijk gemaild en gebeld door niemand minder dan... Jacqueline Drost! Ze is gelijk enthousiast als ze hoort dat ze door Desiree gezocht wordt. "Ik ben hier zo blij mee en voel me vereerd dat je me zo zag! Al was er bij mij thuis ook heus genoeg aan de hand..." Benieuwd naar het hele verhaal en het eerste gesprek tussen de twee vriendinnen? Beluister dan het fragment hieronder.

Het verhaal
Desiree wordt als slechtziend meisje en nakomeling opgevoed in een Friese familie in Zeist. Ze heeft thuis al op jonge leeftijd veel verantwoordelijkheden en als ze gaat puberen staat dat haar steeds meer tegen. "Ik wilde gewoon puber zijn! Ik vroeg me af hoe het werkte met vriendjes, make-up en uitgaan. Dat was er bij ons thuis niet bij."

Maar dan ontmoet ze bij de Blokker in Zeist een meisje uit de buurt: Jacqueline Drost. "Ze was een speciaal, leuk, lief mens met haar hart op de juiste plek. Ze liep altijd in een leren jasje en had rommelig haar. We trokken steeds meer met elkaar op, ik mocht ook bij haar logeren. Mijn ouders vertrouwden haar wel. Voordat ik het wist zat ik in een glitterjurk bij Jacqueline achterop de fiets naar uitgaanscentrum De Peppel. Daar stonden we te dansen op tafel bij een concert van Herman Brood."

Voor Desiree zijn dat nou juist de ervaringen waar ze zo naar sterk naar verlangt. "Ik heb van Jacqueline geleerd om uit de ban te springen en nieuwe dingen te durven en te proberen. Door haar heb een leuke pubertijd gehad met drankjes, uitgaan en vrolijkheid. Ik trok me op aan Jacqueline en als ik er nu op terugkijk was ze een rolmodel voor mij. Dat heb ik me destijds niet gerealiseerd en ik wil haar graag zeggen hoeveel ze voor me heeft betekend!"

Aanknopingspunten:
* Jaqueline Drost (meisjesnaam)
* geboren rond 1968
* woonde van 1985 tot 1995 in de wijk Nijenheim in Zeist in de 80- en 90-flats
* Jaquelines moeder is in die periode overleden
* ze had een hond Tasso en een zwarte kat Yellow
* ze was klant bij dierenarts Lamberti in Bunnik
* Jaqueline werkte bij de Blokker in winkelcentrum De Clomp
* later werkte ze bij De Weegschaal in de Slotlaan
* later woonde Jaqueline samen met een vriend in een flat boven het winkelcentrum in de wijk Kerkenbosch in Zeist

Rolmodel Jacqueline Drost