Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: neven en nichten van Lenie

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: neven en nichten van Lenie

En ze wonen nog om de hoek ook!

We duiken in de archieven en vinden daar Guusje van Huet en een Barend Pieters. Guusje was de zus van Lenie’s vader Theo van Huet. Zij kregen inderdaad drie kinderen: Hans, Robert en Ilona. Wij kregen een spoor naar alle drie de kinderen en ze wonen nog dichtbij Lenie ook! Hans in Arnhem, Ilona in Westervoort en Rob in Giesbeek. De hele familie luistert mee naar het verhaal van Lenie en Ilona reageert als eerst: “Ik weet nog dat ik Lenie een keer heb gezien in mijn leven. We stonden samen in de spiegel te kijken en zeiden tegen elkaar dat we zo op elkaar leken!” Lenie valt er stil van, maar is blij dat ze herkend wordt door een nicht na zo’n lange tijd. Binnenkort gaan ze afspreken. Ze wonen immers bij elkaar om de hoek!

Het verhaal

Lenie is slechts drie jaar oud wanneer haar ouders uit elkaar gaan. Met haar vader Theo mocht Lenie geen contact hebben van haar moeder. Lenie groeit vervolgens op bij haar moeder en een stiefvader. Met haar biologische vader komt het contact gelukkig alsnog later in het leven tot stand. Lenie is dan verkoopster op haar 18e bij C&A. Tijdens een feest ter gelegenheid van het zoveelste filiaal van C&A bij Restaurant Royal in Arnhem, zoekt ze haar vader op: “Mijn vader was daar chef-kok, dat wist ik. Ik ben weggeslopen van het feest en naar de receptie gegaan om naar hem te vragen. Snikkend zijn wij elkaar toen in de armen gevlogen en we zijn elkaar daarna stiekem blijven zien, want mijn moeder mocht het niet weten.”

Familie van haar vaderskant leert ze daardoor ook nooit kennen. Maar wanneer haar opa op sterven ligt, wordt ze uitgenodigd bij haar opa en oma thuis in Arnhem. “Ik ging erheen, maar ik had ze nog nooit ontmoet!” Lenie treft daar voor het eerst de familie Pieters, wat directe familie blijkt te zijn: “Er zaten toen drie kinderen Pieters in de woonkamer. Twee neven van mij en een nicht. Een week later overleed deze opa en daarna heb ik niemand van die familie meer gezien.”

Lenie’s vader is slechts 71 jaar geworden. Hij heeft Lenie nooit veel kunnen vertellen over zijn familie. En nu wil Lenie op haar 68e alsnog kennismaken met haar twee neven en een nicht. Van meer familie is ze niet op de hoogte. En zelfs de achternaam van deze neven en nicht is twijfelachtig: “Hebben zij foto’s van opa en oma? Misschien weten ze ook wel meer van mijn vader? Hij was een lieve man en ik had zijn familie graag veel eerder leren kennen.”