Adres Onbekend
KRO-NCRV

Terugblik: eerste liefde Auke

  1. Nieuwschevron right
  2. Terugblik: eerste liefde Auke

"Ik heb altijd al een groot gezin willen hebben"

Betty en Auke zijn na 3 jaar nog steeds samen. Ze krijgen veel positieve reacties van familie en vrienden voor de manier waarop ze voor Auke’s vrouw Ina zorgen. Ina is intussen opgenomen in een verzorgingstehuis, waardoor Betty en Auke meer tijd samen kunnen doorbrengen. Ook hun kinderen staan helemaal achter ze. Onlangs zijn ze met zijn allen gaan eten, tot Betty’s vreugde: “Ik heb altijd al een groot gezin willen hebben en nu heb ik 5 kinderen!”.

Het verhaal
Auke de Bruin is de eerste grote liefde van Betty de Jong. Midden jaren 60 leren ze elkaar kennen op een dansavond in Tzummarum. Het is liefde op het eerste gezicht en ze brengen de rest van de avond samen door. Auke is een lange, knappe jongen met donkere ogen en een mooie kuif. Het had een serieuze relatie kunnen worden als haar ouders hem niet hadden afgekeurd. “Ik mocht van mijn ouders niet met hem gaan want ze vonden het geen goede partij voor mij.” Betty begrijpt niet waarom haar ouders zo tegen hem zijn, want zij vindt Auke een nette jongen. Door de oppositie van haar ouders ziet of spreekt ze Auke nooit meer.

Een paar dagen vóór haar huwelijk in 1972 verscheurt ze zelfs alle brieven die ze ooit van Auke kreeg, maar ze is altijd aan hem blijven denken: hoe zou het hem zijn vergaan?

In 2014 kunnen we ze in Adres Onbekend weer met elkaar herenigen. De vonk springt opnieuw over, maar Auke is getrouwd! Al jaren verzorgt hij zijn ernstig zieke vrouw Ina. In alle openheid komt Betty ook in háár leven om samen met Auke voor haar te zorgen.