Adres Onbekend
KRO-NCRV

vriendin Ginette Esselink

foto: Hilde
  1. Nieuwschevron right
  2. vriendin Ginette Esselink

“Het is allemaal goedgekomen met mij!"

Ginette meldt zich bij ons en weet meteen door wie ze gezocht wordt: "Hilde, ik wist wel dat je naar Engeland bent gegaan en heb ook vaak naar jou gezocht. Heel bijzonder om je op deze manier toch aan de lijn te krijgen!" Ze kan Hilde geruststellen: "Het was een mindere periode in mijn leven, maar het is allemaal goedgekomen met mij hoor!" Beluister het hele gesprek in de fragmenten hieronder.

Het verhaal
Op het Morgenland College in Hoogeveen is Hilde in 1988 bezig met een verpleegopleiding: “Daar ontmoette ik Ginette Esselink. We zaten bij elkaar in de klas en het klikte goed! Ze kwam heel verlegen over, maar als je haar beter leerde kennen dan zat ze boordevol humor. Wanneer mensen tijd voor haar namen en er energie instaken om haar beter te leren kennen, dan kwam ze heel anders over.” Zo ook bij Hilde: “We konden altijd gezellig kletsen en we begrepen elkaar.”

Maar in het laatste jaar van hun studie blijkt het niet goed te gaan met Ginette: “Ze had nooit eerder verteld dat er iets aan de hand was. Ze kon haar studie niet afmaken en werd overgeplaatst naar een tehuis. Ik heb haar daar één keer opgezocht, want later belde ze me dat ze dingen moest verwerken. Ze moest beginnen met een schone lei.”

Na veel twijfel wil Hilde toch graag de zoektocht starten. Ze houdt er rekening mee dat Ginette misschien helemaal geen contact meer met haar wil: “Je moet voorzichtig zijn. Misschien wil ze niet gevonden worden. Ik wil niet dat ze verdrietig wordt. Maar ik wil zo graag weer even met haar kletsen. Ik ben altijd aan haar blijven denken.”

Aanknopingspunten:
* Ginette Esselink
* geboren rond 1971
* ze deed de opleiding MDGO-Vp op het Morgenland College in Hoogeveen
* ze zat rond 1991 in een tehuis in Zuidlaren: Dennenoord
* ze woonde in IJsselmuiden bij haar ouders, mogelijk op nummer 2
* Ginette had een jongere zus: Ingeborg
* Ginettes moeder werkte in de thuiszorg
* mogelijk heeft haar moeder een hersenbloeding gehad
* Ginettes vader was mogelijk afgekeurd om te werken en werkte niet
* Ginette had kort, krullend haar met een rode gloed
* ze was lang en slank

Hilde zoekt vriendin Ginette Esselink - deel 1

Hilde zoekt vriendin Ginette Esselink - deel 2