Adres Onbekend
KRO-NCRV

zoon Roberto van Bree

foto: Frank
  1. Nieuwschevron right
  2. zoon Roberto van Bree

“Ik ken Roberto al heel lang en ik heb hem nog nooit zo gelukkig gezien.”

Afgelopen week ontmoetten Sita en Roberto elkaar na jarenlange stilte. Roberto’s begeleider Frank praat ons bij over deze hernieuwde kennismaking: “Ze konden niet wachten om elkaar te zien! Ik ken Roberto al heel lang en ik heb hem nog nooit zo gelukkig gezien.” Beluister het fragment hieronder voor de hele terugblik en scrol vooral ook even naar beneden voor de foto's van de ontmoeting!

Tijdens de uitzending

Wat een spannende dag voor Sita. De begeleider van Roberto staat op onze voicemail en Sita mag haar zoon bellen! “Oh liefje, ik heb je zo gemist! Ik heb alles gedaan om je te vinden, komt je gauw bij mama langs?” Beluister het fragment hieronder voor het emotionele gesprek tussen moeder en zoon.

Het verhaal
Een moeder die haar zoon zoekt, dat maken wij ook niet elke dag mee. Maar voor Sita van Veen is het de harde realiteit. Zij zoekt naar haar zoon Roberto van Bree. Roberto is geboren in Renswoude in 1995. Sita leert de vader van Roberto in de jaren 80 kennen in een TBS-instelling. “Waar ik aan begon? Dat vroegen meer mensen zich af. Maar ik geloof heel erg in een tweede kans, voor iedereen. Ook voor de vader van Roberto.” Er kwam later helaas voor haar wel veel verdriet van, maar van de zes kinderen die uit de relatie voortkwamen houdt Sita zielsveel. Met allemaal heeft ze na een aantal moeilijke jaren weer contact, behalve met Roberto.

Roberto heeft in pleeggezinnen gewoond en bij het Leger des Heils in Hilversum. "Eén van de pleeggezinnen heeft me erg tegengewerkt. Het contact met Roberto was moeizaam en mocht op een gegeven moment helemaal niet meer. Zij zijn uiteindelijk verhuisd, maar ik weet niet waarheen.” In 1999 strandt de relatie tussen Sita en Roberto's vader. Twee jaar geleden krijgt Sita ook nog een hartaanval. “Ik was er bijna niet meer geweest. Ik moet nog geopereerd worden, maar ik wil mijn zoon zó graag terugzien. Ik mis hem vreselijk, ik houd zielsveel van hem. En zijn broers en zussen missen hem ook ontzettend.”

Aanknopingspunten:
* haar zoon Roberto van Bree
* zijn geboortenaam is Roberto van Veen
* hij is geboren in 1995 in Renswoude aan de Kastanjelaan
* zijn moeder is Sita van Veen
* zij komt oorspronkelijk uit Suriname
* zijn vader heet Hendri
* Sita en Hendri zijn in 1999 uit elkaar gegaan
* in 2001 heeft de nieuwe partner van Sita de jongen als zijn kind erkent en sindsdien draagt Roberto ook de achternaam Van Bree
* Roberto heeft als kind bij verschillende pleeggezinnen in o.a. Veenendaal gewoond en bij het Leger des Heils in Hilversum
* mogelijk is hij naar Wageningen of Bennekom verhuisd
* Roberto heeft nog vier broers en een zus van dezelfde ouders: Romano, Melissa, Romeo, Ricardo en Ronaldo
* Roberto is ongeveer 1.85 meter lang, heeft een getinte huid, bruine ogen, kort donker haar en droeg wel eens een bril
* mogelijk is hij later iets technisch gaan doen
* hij wilde vroeger ook het leger in of politieagent worden

Ontmoeting Sita & Roberto - foto's van vroeger

zoon Roberto van Bree

Terugblik: Sita zocht zoon Roberto