Adres Onbekend
KRO-NCRV

Vervolg: Marco zoekt zijn biologische vader

foto: Adres Onbekendfoto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Vervolg: Marco zoekt zijn biologische vader

Acht jaar later is er een nieuw spoor, een DNA-spoor...

En dan is het zover! Eindelijk hebben we Harrie Geerdink aan de telefoon, hij wil best praten met Marco. Hij bevestigt dat hij inderdaad Marco's vader kan zijn... Harrie gaat aan deze gedachte wennen op afstand in de zon in Spanje en als hij terug is gaan ze elkaar zien! Benieuwd hoe dit spannende eerste gesprek tussen Marco en Harrie verliep? Beluister dan het fragment hieronder (deel 2)!

Tijdens de uitzending
Uit DNA-onderzoek komt een match met een volle nicht van Marco naar voren! Zij geeft ons de naam Harrie Geerdink door. Hij is haar enige oom die overeenkomt met de aanknopingspunten die Marco heeft. Het lukt om aan een telefoonnummer te komen. Harrie zit momenteel Spanje, maar... hij neemt de telefoon op! Hij bevestigt dat hij in de jaren 70 bij De Gouden Karper in Hummelo heeft gewerkt en dat hij Joke Janssen gekend heeft. Dit moet dus wel het juiste spoor zijn. Alleen... Harrie heeft haast en hangt de telefoon op. Zou het later deze week nog lukken om hem hier verder over te spreken?

Benieuwd naar Marco's hele verhaal? Beluister dan het fragment hieronder (deel 1)!

Het verhaal
Het is 1970 en Joke Janssen werkt als serveerster bij hotel-restaurant De Gouden Karper in Hummelo. Op haar werkdagen blijft ze daar ook slapen. Die zomer raakt Joke zwanger en in april 1971 bevalt ze van een zoon: Marco. "Gelukkig boden mijn opa en oma haar alle ondersteuning. Ik ben opgegroeid bij mijn opa en oma in de Achterhoek." Als moeder Joke hertrouwt, wordt Marco in dit nieuwe gezin opgenomen. Hij krijgt de achternaam van zijn stiefvader. Maar gelukkig is hij niet en zodra hij oud genoeg is, vertrekt hij.

Marco zoekt al jaren naar meer informatie over zijn vader. In 2016 klopt hij aan bij Adres Onbekend met de naam Peter of Pieter van Engelen, een oud-collega van zijn moeder Joke. Deze man zou wel eens zijn vader kunnen zijn... We vinden hem net over de grens in Duitsland. Als we bellen krijgen we eerst zijn vrouw aan de lijn. "Ik sluit niet uit dat mijn man Joke Janssen destijds heeft gekend, maar dat hij een kind verwerkt zou hebben… Dat zal ik aan hem moeten vragen."

De nieuwsgierigheid neemt toe en dus vraagt Peters vrouw om foto’s van Marco. Zij stuurt ons op haar beurt foto’s van haar man Peter uit de jaren 70. "Ze hebben wel allebei een grote neus." Om te zien in hoeverre er verdere gelijkenissen zijn tussen Marco en zijn mogelijke vader Peter besluit hij een week later naar de studio te komen. De uitkomst is voor Marco teleurstellend: Peter zegt zich niets te kunnen herinneren van een relatie met Marco's moeder Joke Janssen. "Er werkten daar zoveel mensen. Misschien was het wel één van de koks?"

We eindigen in 2016 toch met lege handen. Nu is er acht jaar later een nieuw spoor, een DNA-spoor. En een nieuwe naam... Luister naar de uitzending van zondag 18 februari 2024 voor het vervolg op Marco's zoektocht.

Aanknopingspunten:

* biologische vader van Marco
* Marco is in april 1971 geboren in het ziekenhuis van Doetinchem als zoon van Joke Janssen
* Joke Janssen is geboren in 1952 en kwam uit Varsseveld
* zij werkte in 1970 als serveerster in hotel-restaurant De Gouden Karper in Hummelo

button arrow
button arrow
foto: Adres onbekend

Marco zoekt zijn biologische vader - deel 1

Marco zoekt zijn biologische vader - deel 2