Adres Onbekend
KRO-NCRV

gevonden: vader Rik Visser

  1. Nieuwschevron right
  2. gevonden: vader Rik Visser

Hij heeft alleen nog even tijd nodig

We vinden vader Rik Visser in Twello, waar hij al jaren blijkt te wonen. De buren herkennen hem in onze omschrijving en reageren. We vinden ook een nummer van Rik Visser in het telefoonboek, maar daar wordt niet meteen opgenomen. We zien dat Rik Visser een slijperij heeft. Volgens de buurman slijpt hij voornamelijk scharen en messen. We krijgen hem uiteindelijk aan de lijn, maar Rik weet niet goed hoe hij moet reageren. Het is voor hem moeilijk om na zoveel jaar met zijn verleden te worden geconfronteerd. We gaan een brief schrijven met Geertje in de hoop dat haar vader daar ontvankelijk voor is en hopelijk ontstaat er in de toekomst dan toch nog contact tussen hen…

Het verhaal
Cor de Groot – de moeder van Geertje - is in de jaren 50 busconductrice in Apeldoorn. Daar leert ze Rik Visser kennen, waar ze een tijdje een relatie mee heeft. Wanneer ze zwanger van hem raakt, moet ze van haar vader de relatie verbreken. Wel heeft Rik geweten dat Cor zwanger was. In 1963 stond Rik namelijk bij de familie de Groot op de stoep om alimentatie te betalen. Hij weet dus zeker van het bestaan van Geertje af.

Geertje groeit uiteindelijk op bij haar moeder en een stiefvader. Ze verneemt later dat haar vader Rik Visser in 1973 verhuisd is van Apeldoorn naar Teuge. Ze is zeer benieuwd wat voor man haar vader is en of ze bepaalde trekjes van zichzelf in hem herkent. Of Rik Visser kinderen heeft weet Geertje niet, maar ze heeft wel één foto van hem in haar bezit: “Deze heb ik van mijn moeder gekregen zo’n 15 jaar geleden. Als ik er naar kijk dan denk ik: ‘Je wist van mijn bestaan. Had me opgehaald in plaats van me bij mijn stiefvader achter te laten.’”

Geertje de Groot zoekt biologische vader Rik Visser