Adres Onbekend
KRO-NCRV

oud-leerlinge Maartje van Goor

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. oud-leerlinge Maartje van Goor

"Dag meneer Goossens, wat leuk zeg!"

Via een bekende van Maartje vinden we haar... in Zuid-Spanje! Ze komt voor Ton aan de lijn: "Dag meneer Goossens, wat leuk zeg! Ik kom in juli naar Nederland, dus dan kunnen we vast een afspraak maken om het schilderij op te halen." Beluister het fragment hieronder voor het hele verhaal.

Het verhaal
Weinig middelbare scholieren kunnen het zeggen, maar Maartje van Goor wel: dat een docent haar schilderij heeft gekocht tijdens een kunsttentoonstelling op school. De docent heet Ton en geeft wiskunde aan het Van Maerlantlyceum in Eindhoven; het geschilderde drieluik in kwestie gaat over Icarus, de hoogmoedige figuur uit de Griekse mythologie. Ton vindt de inzending van Maartje zó mooi dat hij het terstond van haar koopt. En nu wil hij het graag aan haar teruggeven.

“Driemaal ben ik verhuisd en driemaal is het drieluik van Maartje meeverhuisd. Telkens prijkte het weer in de woonkamer”. Maar nu staat Icarus stof te vangen op zolder. Daar hoort het niet, aldus Ton, maar zijn kinderen hebben geen interesse. “Ik probeer Maartje al tijden te zoeken, maar tevergeefs. Toen ze het schilderde in 1994 was ze een jaar of 15 en woonde ze in Eindhoven aan de Sint Odulphusstraat. Waar ze nu woont, weet ik niet."

Aanknopingspunten:
* Maartje van Goor
* geboren rond 1980
* komt uit Eindhoven
* heeft gewoond aan de St. Odulphusstraat in Eindhoven
* heeft in 1994 meegedaan aan een kunsttentoonstelling en heeft daar een aquarel drieluik gemaakt
* zat op het Van Maerlantlyceum in Eindhoven

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend
Ton in studio | Drieluik Icarus van Maartje

Ton zoekt oud-leerling Maartje van Goor