Adres Onbekend
KRO-NCRV

Biologische vader Hans Voogel

foto: ADfoto: AD
  1. Nieuwschevron right
  2. Biologische vader Hans Voogel

Veertien jaar later is er reden om Marion nog eens te bellen...

Na veertien jaar complete stilte staat er wel een heel bijzonder iemand op onze voicemail. We worden gebeld door Kees Voogel, hij vertelt ons dat Marions vader helaas is overleden. Nu komt dan eindelijk de waarheid boven tafel. De ex van vader Hans hield de oproep bewust stil. Pas nu, na de dood van Hans, komt er een zorgvuldig bewaard knipsel met het verhaal van Marion boven water. En dus wordt de zoektocht toch nog opgelost! "Het voelt gelijk heel vertrouw en ik kan niet wachten tot ik mijn nieuw gevonden familie kan knuffelen."

Benieuwd naar het hele verhaal? Beluister dan het fragment hieronder.

Het verhaal
In juni 2010 start Marion haar zoektocht bij Adres Onbekend. Zij heeft namelijk al haar hele leven sterke vermoedens dat haar vermeende vader niet haar biologische vader is. Begin jaren 60 is Marions moeder in korte tijd drie keer verloofd geweest, onder andere met Peter. Marion denkt altijd dat Peter haar biologische vader is.

Toch krijgt Marion via ooms en tantes de eerste signalen dat ze wellicht een andere vader heeft. Haar moeder blijft zwijgen en de band tussen Marion en haar moeder verslechtert. Ondanks hun moeizame relatie schrijft Marion in januari 2010 een brief aan haar moeder met die ene prangende vraag: 'Wie is mijn vader?'. Er komt reactie. "Mijn moeder heeft toen de naam Hans Voogel voor het eerst genoemd. Ze wist geen geboortedatum en geen adres, maar ze heeft me wel verteld dat Hans Voogel rond 1942 geboren moest zijn, dat hij een bakkersopleiding heeft gevolgd en rond 1961 in Amsterdam-Noord woonde. En dat was het dan..."

Met die summiere informatie klopt Marion bij ons aan in 2010. Helaas wordt de zoektocht niet opgelost. Toch is er veertien jaar later reden om Marion nog eens te bellen. Luister naar de uitzending van zondag 3 maart 2024 voor het vervolg op dit verhaal.

Aanknopingspunten:
* biologische vader Hans Voogel
* geboren rond 1942
* heeft een bakkersopleiding gevolgd
* woonde rond 1961 in Amsterdam-Noord

Biologische vader Hans Voogel