Adres Onbekend
KRO-NCRV

halfzus van overleden vriend Elly Leenders

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. halfzus van overleden vriend Elly Leenders

“Ik ben heel blij met alle spulletjes van Ron!"

We worden overspoeld met reacties voor Ineke. Onder andere van een oude bekende van haar: Rik Borsboom. Hij heeft nog muziek gemaakt met Ron Leenders. En uiteindelijk komen we via Elly's beste vriendin ook bij haar uit. Ze komt als verrassing naar de studio: "Ik vind dit ontzettend fijn en ben heel blij met alle spulletjes van Ron!". Beluister het fragment hieronder voor de hele ontmoeting.

Tijdens de uitzending

Er wordt gereageerd door iemand die samen met Ron Leenders een cd heeft opgenomen destijds, hij stuurt mooie foto’s van Ron. Maar we zijn nog steeds op zoek naar Elly Leenders! Alle tips zijn welkom via 0800-3030300 of zoeken@adresonbekend.nl. Beluister de uitzending van 14 november 2021 voor het hele verhaal.

Het verhaal
In 2009 neemt Ineke straatmuzikant Ron Leenders in huis. "Hij was op dat moment dak- en thuisloos en is mede door het overlijden van zijn moeder terechtgekomen in de verslavingszorg. Mijn man Willie zat destijds bij de band 'The Stoned' en zo leerde hij Ron kennen. Ze raakten goed bevriend!"

Willie en Ron maken samen veel muziek. "Onder andere het nummer 'Hurt' van Johnny Cash kwam regelmatig voorbij. Ron was een man met een grote baard en een hoed op. En met net zo'n zware stem als Johnny Cash." Na Willie's overlijden in 2009, vraagt Ron of hij bij Irene een kamer mag huren. “Hij sliep toen bij iemand op de bank en dat vond ik niet langer kunnen. Dus ik zei ja! Hij heeft zeker tien jaar bij mij ingewoond. We waren gewoon soulmates."

Ron wordt helaas ziek en overlijdt in het bijzijn van Ineke. "Ron had geen kinderen. Ondanks dat hij veel familie heeft, is Ron een echte einzelgänger. De enige over wie hij wel eens vertelde was zijn halfzus Elly." Naar haar is Ineke nu op zoek, maar andere familie van Ron is natuurlijk ook welkom. “Ik wil zo graag contact met Elly contact krijgen. Is zij ook nieuwsgierig naar hem? Ik ben tien jaar met hem in één huis gewoond, dus ik kan haar veel vertellen. Ook heb ik zijn zelf gerepareerde banjo hier nog hangen, net als zijn hoed en wat fotootjes. Dat is toch leuk om aan zijn familie te geven?”

Aanknopingspunten:
* halfzus Elly Leenders (geboren rond 1953) en andere familieleden van haar overleden vriend Ron Leenders
* Elly heet van haar meisjesnaam Leenders
* ze woonde een tijd in Eindhoven, maar verhuisde later naar Den Haag
* daar kwam haar moeder vandaan
* Ron Leenders is geboren in 1961 in Eindhoven en overleed in oktober 2018
* zijn moeder (geboren rond 1922) heette Wener (als achternaam)
* de familie Wener is van Joodse afkomst en komt oorspronkelijk uit Wenen
* de familie kwam nog voor de tweede Wereldoorlog naar Nederland Ron Leenders’ moeder zat in kamp omdat ze in het verzet zat
* Ron Leenders’ vader (geboren rond 1921) had vroeger in Eindhoven op de markt een restaurant ‘Old Dutch’
* Rons moeder werkte daar ook, maar trouwde later met de ober van het restaurant: ‘ome Jo’.

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend
Ineke & Elly - Rons band - nagedachtenis aan Ron

Ineke zoekt halfzus overleden vriend Elly Leenders