Adres Onbekend
KRO-NCRV

Gevonden: halfbroers- en zussen van Hennij

  1. Nieuwschevron right
  2. Gevonden: halfbroers- en zussen van Hennij

“Hij lijkt sprekend op onze vader Henk!”

Hennij moest er een week op wachten, totdat we al zijn halfbroers- en zussen konden benaderen en spreken. Wanneer Marianne van de Kamp hoort van de zoektocht staat ze op onze voicemail: “Jullie zoeken naar mijn vader Henk van de Kamp. Ik ben denk ik dan de halfzus van Hennij en wil graag contact.” Ze trommelt de hele familie op en dan kan de verrassing voor Hennij worden gepland: alle halfbroers- en halfzussen verzamelen zich en komen naar Hilversum om Hennij te ontmoeten. Hennij heeft de hele week niet kunnen slapen, maar de ontmoeting maakt alles goed: hij grijpt zijn halfbroers- en zussen vast en laat ze niet meer los. “Ik hoopte op een warm nest en dat is precies wat ik na vandaag heb gekregen.”

Het verhaal
Wanneer Hennij veertien is vermoedt hij dat zijn vader niet zijn biologische vader is. De bevestiging krijgt hij bij zijn trouwen, als hij zijn geboorteakte opvraagt. Zijn moeder Cisca van Seccelen wil er niet veel over kwijt, maar wat ze Hennij wel vertelt, is dat zijn vader Henk Kamp of van de Kamp heet en dat hij als beroepsmilitair in de jaren 50 gelegerd was in Oirschot. Daar leerde zij hem kennen, maar tot haar schrik bleek hij al getrouwd te zijn en zelfs kinderen te hebben! Cisca wijst hem de deur, wanneer hij komt om zijn pasgeboren zoon te zien. Daarna is er nooit meer contact met Henk van de Kamp.

Het enige wat Hennij gehoord heeft is dat zijn vader misschien wel tamboer-maitre was van het militaire Fanfarekorps. En dat spreekt tot Hennij’s verbeelding, want hij is zelf al 51 jaar tamboer! Dat zal hij niet van een vreemde hebben. Meer over zijn vader weet hij niet, maar hij hoopt dat men in Zeist zijn vader nog kan herinneren of dat hij zelfs nog leeft! En hoe zou het zitten met zijn mogelijke halfbroers en halfzussen?

Wat gebeurde er in de uitzending?
We spreken eerst een verkeerde tak van die familie, maar worden later gelukkig op het goede spoor gebracht van de door ons gezochte Henk van de Kamp uit Zeist. Van deze Henk van de Kamp is bekend dat hij een kind heeft verwekt in de jaren 50. Dat hij beroepsmilitair was is zeker en er is zelfs een schoonzus die weet hoe oud het kind ongeveer zou moeten zijn nu, dat Henk van de Kamp heeft nagelaten in de jaren 50: rond de 65 jaar. “Ik ben 65 jaar!”, reageert Hennij zachtjes. Hij is duidelijk geëmotioneerd. We hebben gelukkig een goed spoor naar kinderen van deze Henk van de Kamp in de provincie Utrecht. Dat zouden dan halfbroers en -zussen zijn van Hennij! Wanneer Hennij dat hoort schiet hij vol. We vinden niet direct telefoonnummers van deze halfbroers en halfzussen dus we hebben nog wat meer tijd nodig om hen te spreken te krijgen… Hopelijk deze week meer nieuws voor Hennij!