Adres Onbekend
KRO-NCRV

Margriet zocht vader Jan van Oosten en kinderen

foto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Margriet zocht vader Jan van Oosten en kinderen

"Hij kwam meermaals aan de deur om mij te zien."

Na de uitzending proberen we contact te krijgen met de mensen uit de advertentie en dat blijkt een schot in de roos. We krijgen bericht van Bianca van Oosten, de halfzus van Margriet, die altijd van haar bestaan af geweten heeft: "Daar werd niet geheimzinnig over gedaan. Ik denk dat het hem ook echt gebroken heeft dat hij jou niet kon zien... Hij zou hier zeker voor open hebben gestaan!" Bianca zelf staat ook open voor contact met haar halfzus. In het laatste fragment hieronder het vervolg!

Tijdens de uitzending

We vinden een overlijdensadvertentie van een Jan van Oosten (1950-2017). Of hij inderdaad Margriets vader is weten we niet zeker, maar in de advertentie staan wel drie namen: Susan uit Terneuzen, Bianca uit Den Haag en Pascal uit Bristol (Groot-Brittannië). Het correspondentieadres is de Johan Huizingastraat in Den Haag. Wie weet meer over deze familie Van Oosten? Iedereen is welkom op 0800 3030300 of zoeken@adresonbekend.nl. Het hele verhaal hoor je in de fragmenten hieronder.

Het verhaal
Margriet groeit op bij haar grootouders in Ter Aar. “Mijn oma was mijn moeder voor mij, en mijn biologische moeder Marja was meer een soort zus. Marja woonde namelijk gewoon bij ons, ze had zelf nog twee broers en een zusje. Ik ben als vijfde kind in het gezin Servaas opgegroeid." Waar haar biologische vader Jan van Oosten gebleven is? “Mijn moeder schijnt hem weggestuurd te hebben als hij zich aandiende. Hij kwam meermaals aan de deur om mij te zien, maar dat niet alleen… Hij kwam ook om háár te zien. Hij wilde trouwen met haar! Maar zij weigerde en wilde niets van hem weten.”

Wanneer Marja van huis is, komt Margriets vader wel binnen. “Ik denk dat ze vonden dat hij er recht op had om mij te zien. En als Marja weg was, kon Jan komen. De deur stond dus wel degelijk open. Bij oma zeker.” Maar na Margriets tweede jaar stopt het contact en dus weet Margriet maar weinig over haar vader. “Mijn oma zei altijd dat ik zijn oogopslag en goede karakter had. Veel meer vertelden ze ook niet over hem.”

Margriet gaat uiteindelijk zelf op onderzoek uit en stuit op internet op een profiel waarvan ze denkt iets in zichzelf te herkennen. “Ik zag twee vrouwen met de naam Van Oosten. De een had dezelfde humor als ik; ik herkende bepaalde dingen van mezelf, ook de manier waarop ze schrijft. Ik dacht: hè, dat zou ik precies zo zeggen!”

Aanknopingspunten:
* Jan van Oosten
* geboren rond 1948
* geboren in de kooi in Leiden
* heeft in Leiden als stratenmaker gewerkt
* laatst bekende woonplaats is Terneuzen
* heeft waarschijnlijk twee dochters
* deze dochters zullen dan geboren zijn rond 1977-1982

Zoekster Margriet vroeger

Margriet zoekt biologische vader Jan van Oosten (deel 1)

Margriet zoekt biologische vader Jan van Oosten (deel 2)

Margriet zoekt biologische vader Jan van Oosten (deel 3)