Adres Onbekend
KRO-NCRV

Goede vriend Rob van Mansom

foto: Adres Onbekendfoto: Adres Onbekend
  1. Nieuwschevron right
  2. Goede vriend Rob van Mansom

"Oude vriendschap is goud, toch?"

Gelijk belt iemand op met het telefoonnummer van Rob! We krijgen hem aan de telefoon, maar vanwege zijn gezondheid kan hij helaas niet naar de studio te komen. Toch schiet hij al vol als hij Rogers stem hoort: "Wat mooi dat je me zoekt. We hebben veel te bespreken jongen...” Benieuwd naar het hele gesprek? Beluister dan de uitzending van zondag 31 maart 2024.

Het verhaal
Roger mist zijn goede vriend Rob van Mansom, die hij al sinds zijn twaalfde kent. Hij blijft maar in zijn gedachten omhoog komen. "Samen sleutelden we veel aan auto's. Rob wist er veel meer vanaf, omdat zijn vader technisch onderlegd was. Dat was leuk, samen bezig zijn.” Maar hun vriendschap is nog veel meer dan dat. "Naast het technische deel haalden we ook veel kattenkwaad uit. Als zestienjarigen vonden we het leuk om over de Gummidreef in Utrecht te rijden, waar de prostituees zaten bij de Rode Brug. We keken naar de vrouwen, maar gingen niet naar binnen hoor!"

De jongens weten van geen ophouden. "We gooiden onze zelfgemaakte ijzeren werpsterren naar houten deuren en klommen op schuine daken. Als onze ouders dit wisten, waren ze misschien boos geweest.” Toch gaat het mis bij Rob. Hij valt en komt in het ziekenhuis terecht, maar Roger staat gelijk met een chocoladereep aan zijn ziekenhuisbed om hem beterschap te wensen. Hoe zou Robs leven verder zijn verlopen? "Ik ben zo benieuwd. Oude vriendschap is goud, toch?"

Aanknopingspunten
* Rob van Mansom
* geboren rond 1962
* woonde in de jaren 90 in bovenwoning aan de Bolksbeekstraat in Oud-Zuilen, Utrecht
* zijn vrouw heette Leonie en zijn zoon heette Jaimy
* Rob werkte bij de PTT in Utrecht bij de technische buitendienst
* had een rottweiler met de naam KING
* Robs vader heette Arie, moeder Nel en zijn zusje Masha
* zijn ouders woonden op de Bessemerlaan in Utrecht
* Rob ging rond 1977 vaak met zijn ouders naar camping De Konijnenberg in Harderwijk
* hij heeft ook op de Jekerstraat in Utrecht gewoond

button arrow
button arrow
foto: Adres Onbekend